Skriv ut denna sida
Doug Seegers var en av de stora stjärnorna på Rolling Rootsy Revue på Katalin på lördagen. (Foto: Morgan Jansson) Doug Seegers var en av de stora stjärnorna på Rolling Rootsy Revue på Katalin på lördagen. (Foto: Morgan Jansson)

Seegers drog storpublik till Katalin

2014-06-30 - 08:32

På lördagen genomfördes första upplagan av festivalen RRR med bland annat Doug Seegers som en av de mest lysande stjärnorna. RRR står för Rolling Rootsy Revue, vår fotograf Morgan Jansson var på plats och bjuder här på ett bildsvep från kvällens festival.

 

Ellen Sundberg

IMG 9192-copy-UN

 

IMG 9213-copy-UN

 

IMG 9232-copy-2

 

Basko Believes

IMG 9283-copy-2

 

IMG 9301-copy-2

 

MV8A7399-copy-2

 

We Met Tomorrow

IMG 9322-copy-2

 

IMG 9348-copy-2

 

MV8A7403-copy-2

 

Matraca Berg

IMG 9355-copy-2

 

IMG 9366-copy-2

 

MV8A7451-copy-2

 


Doug Seegers

IMG 9429-copy-2

 

IMG 9499-copy-2

 

MV8A7503-copy-2

 

Willy Clay Band

IMG 9581-copy-2

 

IMG 9608-copy-2

 

IMG 9649-copy-2

 

Jason Isbell

IMG 9675-copy-2

 

IMG 9701-copy-2

 

MV8A7686-copy-2

 

Israel Nash

IMG 9893-copy-2

 

IMG 9923-copy-2

 

MV8A7742-copy-2

 

Alla foton: Morgan Jansson

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: Beat Funktion med rötter i Uppsala har nyligen släppt sitt sjunde album "Roots". Det svänger så att man knappt kan sitta stilla.

Recension: De lokala körerna Vindhemskören och Vokalensemblen Uppslaget fick ihop ett pampigt jularrangemang med Anna-Lotta Larsson och Andreas Landegren i Missionskyrkan på självaste Sankt Nikolaus dag.

Recension: Många konserter är bra och en del är så bra att ord inte räcker för att beskriva upplevelsen. Eric Bibbs konsert på Katalin under torsdagskvällen var just en sådan.

Recension: Gabriel Kelley med band värmde Uppsalapubliken under ett par timmar. Med sin varma röst och innerliga och äkta musik med rötter i den amerikanska södern både vaggade och gungade han och bandet de lyckliga som tagit sig till UKK sal B. De bjöd bland annat på musik från det fantastiska självbetitlade albumet som släpptes i oktober.

Recension: På onsdag den 4 december kommer den amerikanska musikern och sverigevännen Gabriel Kelley till UKK. Han är ute på en sverigeturné med sitt nya självbetitlade album i bagaget.

Recension: "Hej kära Uppsala!" sade sångerskan och bad oss att luta oss tillbaka och njuta av värme i kylan och ljus i mörkret. Sarah Dawn Finer gjorde ett stopp på första advent på UKK med sin turné "Winter songs".

Recension: Inför ett nästan utsålt konserthus sjöng och spelade Jakob Hellman uppbackad av fyra musiker. En nästan lite hyperaktiv Hellman underhöll också med långa underfundiga mellansnack med en hel del fyndig humor.

Recension: Alla har vi ett förhållande till Björn Ulvaeus och Benny Anderssons musik. Frågan är vad den sista föreställningen innan uppehållet innehåller? Det syns att hela gänget på scenen drar på lite extra energi. Det känns bättre att gå på ledighet då.

Den skicklige Hammondspelaren och tillika Uppsalabon Andreas Hellkvist har nyligen släppt sitt andra album i eget namn. Mycket har hänt i Andreas liv och hans personliga utveckling under de tre år som passerat sedan albumet Finally! Inte minst har Island kommit att betyda mycket för Andreas.

Recension: Både Among Lynx, med rötterna i Uppsala, och Lisa Lystam Family Band har under hösten släppt nya album. På lördag den 16 november kommer båda banden att sätta Katalin i gungning. Efter att ha lyssnat på deras nya skivor så höjs mina förväntnigar. Båda utgivningarna håller en genomgående hög standard. Dessutom är båda banden sådana som ska upplevas live.