Skriv ut denna sida
Israel Nash kommer till Katalin på RRR 2014. (Foto: Morgan Jansson) Israel Nash kommer till Katalin på RRR 2014. (Foto: Morgan Jansson)

Rolling Rootsy Revue på Katalin

2014-06-27 - 03:49

I morgon lördag går första årgången av Festivalen RRR 2014 "Rolling Rootsy Revue" av stapeln med artister som Doug Seegers och Israel Nash med flera.

 

Det blir stjärnspäckat på den första årgången av endagsfestivalen RRR 2014 med både svenska och internationella akter i toppskiktet av den allt populärare americana-musiken.

 

Formatet på endagsfestivalen är medvetet litet av arrangörerna men det blir stjärnspäckat med toppar som Jason Isbel & The 100 Units och Doug Seegers som är en av de mest osannolika askungesagor som musikvärlden sett. Den tidigare hemlösa gatumusikanten från Nashville som upptäcktes i svenskan Jill Johnsons TV-program "Jills Veranda" på SVT.

 

IMG 5008-copy

Ellen Sundberg inleder festivalen klockan 16:00 på lördag. (Foto: Morgan Jansson)

 

Dessutom får vi se en comeback av Willy Clay Band som därmed firar 10 år som band genom att spela på RRR 2014, vidare så kan man se och höra Israel Nash som förutom RRR 2014 gör ytterligare några spelningar för att sedan ge sig ut för att erörvra världen utanför skandinavien.

 

We Met Tomorrow är ett av Sveriges mest lovande band, med influenser från americana, blues, folk och rock. Bandet består av tre musiker från Oskarshamn som är kända för sin energiladdade scenshow.

 

Platsen för festivalen är Katalin lördag den 28 juni, insläppet öppnar klockan 13:00

 

Hela programmet för RRR 2014:

16.00-16.30 Ellen Sundberg
16.30-17.15 Basko Believes
17.30-18.15 We Met Tomorrow
19.00-19.45 Matraca Berg
20.00-20.45 Doug Seegers
21.00-22.00 Willy Clay Band
22.15-23.15 Jason Isbell
23.30-00.30 Israel Nash

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: Nu på fredag släpper Uppsalabandet Almost Dead Men sitt debutalbum, A brilliant Future wasted growing up. Inte nog med att de lyckats skapa ett album som skulle kunna härstamma från 70-talet, de ger också ut albumet på vinyl.

Allt blir annorlunda med det nya coronaviruset för DJ, musiker och Zumbainstruktör Simon Monserrat. Den pågående pandemin påverkar musikbranschen och andra kringverksamheter.

Recension: Uppsalabon Markus Berjlund säger själv att han är en orolig själ. Det kan man även utläsa av titeln till det nya albumet "Om allting går åt helvete så ska du inte följa med". Albumet känns dock betydligt mer positivt än så och det är dessutom riktigt bra.

Recension: Det här är första gången vi spelar i Uppsala, berättar Slowgolds Amanda Werne från Katalins scen ett par låtar in i fredagens konsert. Så fantastiskt ställe! lägger hon till. Det tycks som att uppskattningen är ömsesidig och att många i publiken länge sett fram emot att se och höra Slowgold här.

Recension: Pianisten Emil Ingmar har nyligen släppt sitt första album som han kallar "Karlavagnen. Ett album som innehåller tolv originalkompositioner av den Värmlandsbördige Uppsalabon.

Recension: Den 29 årige kanadensaren Joe Nolan är inne i en väldigt kreativ och produkriv fas. Hans senaste album som släpptes för någon vecka sedan heter Drifters.

Recension: Uppsalaaktuella Slowgold släppte nyligen sitt nya album, Aska. På fredag 6 mars kommer de till Katalin.

Recension: Den mycket hyllade föreställningen " Kvinnan som är jag" med Lisa Nilsson på UKK, var i det närmaste utsåld, vilket fick stor effekt på applåder, allsång och skratt.

Recension: Två artister med stora influenser från soulmusiken uppträdde på Katalins Klubb Uffe på tisdagskvällen. Liz Brasher från Memphis och Jesper Lindell från Ludvika.

Recension: Under tisdagen var det terminspremiär för Klubb Uffe, tisdagsklubben där Katalin i samarbete med eldsjälarna på Rootsy Music presenterar begåvade men mindre namnkunniga artister inom den spretiga genren Americana.