Skriv ut denna sida
Israel Nash kommer till Katalin på RRR 2014. (Foto: Morgan Jansson) Israel Nash kommer till Katalin på RRR 2014. (Foto: Morgan Jansson)

Rolling Rootsy Revue på Katalin

2014-06-27 - 03:49

I morgon lördag går första årgången av Festivalen RRR 2014 "Rolling Rootsy Revue" av stapeln med artister som Doug Seegers och Israel Nash med flera.

 

Det blir stjärnspäckat på den första årgången av endagsfestivalen RRR 2014 med både svenska och internationella akter i toppskiktet av den allt populärare americana-musiken.

 

Formatet på endagsfestivalen är medvetet litet av arrangörerna men det blir stjärnspäckat med toppar som Jason Isbel & The 100 Units och Doug Seegers som är en av de mest osannolika askungesagor som musikvärlden sett. Den tidigare hemlösa gatumusikanten från Nashville som upptäcktes i svenskan Jill Johnsons TV-program "Jills Veranda" på SVT.

 

IMG 5008-copy

Ellen Sundberg inleder festivalen klockan 16:00 på lördag. (Foto: Morgan Jansson)

 

Dessutom får vi se en comeback av Willy Clay Band som därmed firar 10 år som band genom att spela på RRR 2014, vidare så kan man se och höra Israel Nash som förutom RRR 2014 gör ytterligare några spelningar för att sedan ge sig ut för att erörvra världen utanför skandinavien.

 

We Met Tomorrow är ett av Sveriges mest lovande band, med influenser från americana, blues, folk och rock. Bandet består av tre musiker från Oskarshamn som är kända för sin energiladdade scenshow.

 

Platsen för festivalen är Katalin lördag den 28 juni, insläppet öppnar klockan 13:00

 

Hela programmet för RRR 2014:

16.00-16.30 Ellen Sundberg
16.30-17.15 Basko Believes
17.30-18.15 We Met Tomorrow
19.00-19.45 Matraca Berg
20.00-20.45 Doug Seegers
21.00-22.00 Willy Clay Band
22.15-23.15 Jason Isbell
23.30-00.30 Israel Nash

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: Många konserter är bra och en del är så bra att ord inte räcker för att beskriva upplevelsen. Eric Bibbs konsert på Katalin under torsdagskvällen var just en sådan.

Recension: Gabriel Kelley med band värmde Uppsalapubliken under ett par timmar. Med sin varma röst och innerliga och äkta musik med rötter i den amerikanska södern både vaggade och gungade han och bandet de lyckliga som tagit sig till UKK sal B. De bjöd bland annat på musik från det fantastiska självbetitlade albumet som släpptes i oktober.

Recension: På onsdag den 4 december kommer den amerikanska musikern och sverigevännen Gabriel Kelley till UKK. Han är ute på en sverigeturné med sitt nya självbetitlade album i bagaget.

Recension: "Hej kära Uppsala!" sade sångerskan och bad oss att luta oss tillbaka och njuta av värme i kylan och ljus i mörkret. Sarah Dawn Finer gjorde ett stopp på första advent på UKK med sin turné "Winter songs".

Recension: Inför ett nästan utsålt konserthus sjöng och spelade Jakob Hellman uppbackad av fyra musiker. En nästan lite hyperaktiv Hellman underhöll också med långa underfundiga mellansnack med en hel del fyndig humor.

Recension: Alla har vi ett förhållande till Björn Ulvaeus och Benny Anderssons musik. Frågan är vad den sista föreställningen innan uppehållet innehåller? Det syns att hela gänget på scenen drar på lite extra energi. Det känns bättre att gå på ledighet då.

Den skicklige Hammondspelaren och tillika Uppsalabon Andreas Hellkvist har nyligen släppt sitt andra album i eget namn. Mycket har hänt i Andreas liv och hans personliga utveckling under de tre år som passerat sedan albumet Finally! Inte minst har Island kommit att betyda mycket för Andreas.

Recension: Både Among Lynx, med rötterna i Uppsala, och Lisa Lystam Family Band har under hösten släppt nya album. På lördag den 16 november kommer båda banden att sätta Katalin i gungning. Efter att ha lyssnat på deras nya skivor så höjs mina förväntnigar. Båda utgivningarna håller en genomgående hög standard. Dessutom är båda banden sådana som ska upplevas live.

Recension: Säsongens sista Klubb Uffe spelning på Katalin bjöd på massor av musik och fina röster. Mikaela Finne med rötterna i finska Österbotten inledde kvällen innan huvudakten Mipso från North Carolina. Det blev verkligen en helkväll och den relativt stora skara som tagit sig ut i november-rusket var mycket entusiastisk.

Recension: För en kort tid sedan släpptes Ables fjärde album "Holding On / Letting Go". Uppsalanyheters musikskribent Pär Dahlerus har lyssnat på skivan och fick en pratstund md Johan Gille som var med och startade bandet redan 1993.