Skriv ut denna sida
Uppsala Peace Party arrangeras i Botaniska. (Foto: Peter Bohlin) Uppsala Peace Party arrangeras i Botaniska. (Foto: Peter Bohlin)

Movits! med flera klara för UPP

2014-06-25 - 16:56

Fredagen den 15 augusti arrangerar Uppsala kommun och Fredsåret festivalen Uppsala Peace Party (UPP), med fri entré i Botaniska trädgården.

 

Syftet är att fira att Sverige har haft fred i 200 år. Nu är Movits!, Frida Sundemo och Amer Sarsour klara för festivalen.

- Det känns jätteroligt att kunna välkomna ännu fler artister till Uppsala Peace Party. Det har varit viktigt för oss att hitta olika typer av akter som representerar olika genrer och som står för olika budskap. Det har vi verkligen hittat med Movits!, Frida Sundemo och Amer Sarsour, säger Tiina Mykkänen, VD för Destination Uppsala och medlem i styrgruppen för Fredsåret 2014.

 

Movits! är ett jazzinfluerat band med hiphopinslag där budskapet i de flesta texterna en nutidsreflektion av samhället som de upplever det. Målet är att göra musik som folk kan dansa till. Den som sett Movits! live vet att energin är en stor del av framträdandet. På UPP ska de få hela Botaniska att dansa, även blommorna.

 

Frida Sundemo är en riktig P3-favorit med sin elektro-klubb-pop och hennes låtar har spelats flitigt under de senaste åren. Hon har ingen brokig uppväxt eller spenderat alla sina pengar på droger och festande. Hon har pausat sina medicinstudier och fokuserar helt på musiken som hon andas, spelar och sjunger.

 

Amer Sarsour, eller Poeternas Poet, är inte bara Uppsalabo utan också spoken-word artist, hiphop-akt och aktivist. På Uppsala Peace Party är han kapten och agerar konferencier genom kvällen.

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: Himlen hade öppnat sig när Sirius mötte IFK Norrköping på Studenternas IP under söndagseftermiddagen. Tunga moln låg kvar över Uppsala, men till Amanda Ginsburgs spelning i Parksnäckan hade regnet tillfälligt upphört. Den publik som trotsat vädret och tagit sig till Parksnäckan fick 80 mycket trevliga minuter jazz och visa.

Recension: Efter flera regnskurar under dagen kom solen och energin fram denna fredagskväll med Sarah Dawn Finer på Parksnäckan.

Recension: Ylva Eriksson och Hanna Enlöf som tillsammans är Good Harvest fyllde Öregrund kyrka, på fredagskvällen. Det gjorde de inte bara med sin välljudande musik utan också med publik.

Recension: Med värme och energi förtrollade systrarna Megan och Rebecca Lovell i Larkin Poe Parksnäckans publik. Deras sätt att blanda upp blues med modernare tongångar ger dem en originalitet och deras publikkontakt är i en klass för sig.

På reggaefestivalens andra dag började programmet med yoga klockan två på eftermiddagen och avslutades med Alpha Blondy efter midnatt. Själv kom jag till festivalområdet vid Fyrishov strax innan klockan fem. Redan vid entrén stod det klart att det var avsevärt många fler som sökt sig dit än vid motsvarande tid dagen innan.

Uppsala reggaefestival är vid det här laget en institution i Uppsalas musik- och kulturliv. Festivalen har under åren ambulerat mellan ganska många platser. I år var man tillbaka på rätt centrala och lättillgängliga Fyrishov, där det en gång ska ha börjat. Själv har jag trots många år i staden och ett stort musikintresse aldrig besökt festivalen tidigare.

Inför Robert Wells kommande spelningar med den legendariske munspelaren Charlie McCoy samt Rhapsody in Rocks 30 års jubileum hade Uppsalanyheters musikskribent Pär Dahlerus en liten pratstund med honom.

Recension: Det är fyra år sedan Ulf Lundell gav vad han påstod var en avskedsföreställning. Han skulle aldrig mer spela live. Under fredagskvällen stod han ändå där på scenen i Furuviksparken och avverkade den femte av sommarens 17 konserter. Det finns all anledning att glädja sig åt att han ändrade sig, även om jag får beklaga att han valde bort Uppsala denna gång.

Recension: Trots att de två artisterna Mauro Scocco och Tomas Andersson Wij uppträdde med samma koncept i Parksnäckan för tre år sedan fyllde de två populära herrarna Parksnäckan igen. En entusiastisk publik välkomnade dem i den mycket fina sommarkvällen.

Recension: Gyllene Tider fyllde den vackra Botaniska trädgården med publik och med sin musik. Efter 40 år tog de som band avsked av Uppsalapubliken med en kavalkad av hits. Vi fick se ett tajt och taggat band som inte alls känns trötta, tvärtom så sprudlar det av energi om dem.