Skriv ut denna sida
Uppsala Peace Party arrangeras i Botaniska. (Foto: Peter Bohlin) Uppsala Peace Party arrangeras i Botaniska. (Foto: Peter Bohlin)

Movits! med flera klara för UPP

2014-06-25 - 16:56

Fredagen den 15 augusti arrangerar Uppsala kommun och Fredsåret festivalen Uppsala Peace Party (UPP), med fri entré i Botaniska trädgården.

 

Syftet är att fira att Sverige har haft fred i 200 år. Nu är Movits!, Frida Sundemo och Amer Sarsour klara för festivalen.

- Det känns jätteroligt att kunna välkomna ännu fler artister till Uppsala Peace Party. Det har varit viktigt för oss att hitta olika typer av akter som representerar olika genrer och som står för olika budskap. Det har vi verkligen hittat med Movits!, Frida Sundemo och Amer Sarsour, säger Tiina Mykkänen, VD för Destination Uppsala och medlem i styrgruppen för Fredsåret 2014.

 

Movits! är ett jazzinfluerat band med hiphopinslag där budskapet i de flesta texterna en nutidsreflektion av samhället som de upplever det. Målet är att göra musik som folk kan dansa till. Den som sett Movits! live vet att energin är en stor del av framträdandet. På UPP ska de få hela Botaniska att dansa, även blommorna.

 

Frida Sundemo är en riktig P3-favorit med sin elektro-klubb-pop och hennes låtar har spelats flitigt under de senaste åren. Hon har ingen brokig uppväxt eller spenderat alla sina pengar på droger och festande. Hon har pausat sina medicinstudier och fokuserar helt på musiken som hon andas, spelar och sjunger.

 

Amer Sarsour, eller Poeternas Poet, är inte bara Uppsalabo utan också spoken-word artist, hiphop-akt och aktivist. På Uppsala Peace Party är han kapten och agerar konferencier genom kvällen.

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: Beat Funktion med rötter i Uppsala har nyligen släppt sitt sjunde album "Roots". Det svänger så att man knappt kan sitta stilla.

Recension: De lokala körerna Vindhemskören och Vokalensemblen Uppslaget fick ihop ett pampigt jularrangemang med Anna-Lotta Larsson och Andreas Landegren i Missionskyrkan på självaste Sankt Nikolaus dag.

Recension: Många konserter är bra och en del är så bra att ord inte räcker för att beskriva upplevelsen. Eric Bibbs konsert på Katalin under torsdagskvällen var just en sådan.

Recension: Gabriel Kelley med band värmde Uppsalapubliken under ett par timmar. Med sin varma röst och innerliga och äkta musik med rötter i den amerikanska södern både vaggade och gungade han och bandet de lyckliga som tagit sig till UKK sal B. De bjöd bland annat på musik från det fantastiska självbetitlade albumet som släpptes i oktober.

Recension: På onsdag den 4 december kommer den amerikanska musikern och sverigevännen Gabriel Kelley till UKK. Han är ute på en sverigeturné med sitt nya självbetitlade album i bagaget.

Recension: "Hej kära Uppsala!" sade sångerskan och bad oss att luta oss tillbaka och njuta av värme i kylan och ljus i mörkret. Sarah Dawn Finer gjorde ett stopp på första advent på UKK med sin turné "Winter songs".

Recension: Inför ett nästan utsålt konserthus sjöng och spelade Jakob Hellman uppbackad av fyra musiker. En nästan lite hyperaktiv Hellman underhöll också med långa underfundiga mellansnack med en hel del fyndig humor.

Recension: Alla har vi ett förhållande till Björn Ulvaeus och Benny Anderssons musik. Frågan är vad den sista föreställningen innan uppehållet innehåller? Det syns att hela gänget på scenen drar på lite extra energi. Det känns bättre att gå på ledighet då.

Den skicklige Hammondspelaren och tillika Uppsalabon Andreas Hellkvist har nyligen släppt sitt andra album i eget namn. Mycket har hänt i Andreas liv och hans personliga utveckling under de tre år som passerat sedan albumet Finally! Inte minst har Island kommit att betyda mycket för Andreas.

Recension: Både Among Lynx, med rötterna i Uppsala, och Lisa Lystam Family Band har under hösten släppt nya album. På lördag den 16 november kommer båda banden att sätta Katalin i gungning. Efter att ha lyssnat på deras nya skivor så höjs mina förväntnigar. Båda utgivningarna håller en genomgående hög standard. Dessutom är båda banden sådana som ska upplevas live.