Skriv ut denna sida
Frantic Sunday är ett utpräglat liveband. (Foto: Morgan Jansson) Frantic Sunday √§r ett utpr√§glat liveband. (Foto: Morgan Jansson)

Uppsalaband skriver kontrakt med Nineton Records

2014-05-28 - 15:47

Uppsalabandet Frantic Sunday skriver kontrakt med skivbolaget Nineton Records och släpper "The Skies" om en vecka.

 

Ninetone har skrivit ett avtal med Uppsalabandet Frantic Sunday som har funnits ett tag p√• den svenska scenen och har beskrivits som Sveriges b√§sta liveband.

 

Om man har fått benämningen Sveriges bästa liveband så finns det väl inget mer passande ställe att skriva på kontraket än på scenen i hemmastaden framför 2500 av sina fans, vilket var precis vad Frantic Sunday också gjorde på Festivalborg i Uppsala.

- Det är hur kul som helst att vi får jobba med Ninetone. De har gjort ett fantastiskt jobb med sina akter och utvecklar nya artister, säger Tomas Karlsson sångare i Frantic Sunday

 

I samband med samarbetet med Nineton släpper bandet singeln "The Skies" och senare i höst släpper man sitt debutalbum hos skivbolaget.

- Det här är verkligen en typ av band som vi har saknat på Ninetone och det kändes klockrent och självklart att vi skulle samarbeta direkt när jag hörde de första tonerna, säger Patrik Frisk VD för Ninetone och avslutar, jag är jätteglad att vi har hittat varandra och det känns kanon att kunna välkomna bandet till Ninetone-familjen.

 

Albumet √§r producerat av Lennart √Ėstlund i Polar Studion. Frantic Sunday har turnerat flitigt v√§rlden √∂ver och bland annat spelat p√• festivaler som Way out west, Peace & Love, Sundsvalls Gatufest, Sazavafest, Candian Music Week och Hultsfredsfestivalen.

Frantic Sunday spelar den 7 juni på klubb Kaleidoscope på Katalin i Uppsala.

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: Det, i huvudsak, Uppsalabaserade bandet Almost DEAD MEN har precis släppt en tre-spårs CD. En slags aptitretare inför deras kommande vinyl-fullängdare.

Recension: De som gillar Michael Jackson fick en helkväll med full fart i form av sångare, dansare, ljud och ljus som tillsammans gav en riktigt sprakande show ikväll på UKK

Recension: Som så många andra älskar jag julmusik. Sångerna går på repeat i bakgrunden här hemma medan jag checkar av allt som ska göras nu i dagarna. Men, som ett ljuvligt avbrott i denna julstress tog jag mig ikväll tid till att faktiskt l y s s n a på musiken, då jag under en timme njöt av vokalensemblen Uppslagets stämningsfulla julkonsert. Guld värt!

Recension: Beat Funktion med rötter i Uppsala har nyligen släppt sitt sjunde album "Roots". Det svänger så att man knappt kan sitta stilla.

Recension: De lokala körerna Vindhemskören och Vokalensemblen Uppslaget fick ihop ett pampigt jularrangemang med Anna-Lotta Larsson och Andreas Landegren i Missionskyrkan på självaste Sankt Nikolaus dag.

Recension: Många konserter är bra och en del är så bra att ord inte räcker för att beskriva upplevelsen. Eric Bibbs konsert på Katalin under torsdagskvällen var just en sådan.

Recension: Gabriel Kelley med band värmde Uppsalapubliken under ett par timmar. Med sin varma röst och innerliga och äkta musik med rötter i den amerikanska södern både vaggade och gungade han och bandet de lyckliga som tagit sig till UKK sal B. De bjöd bland annat på musik från det fantastiska självbetitlade albumet som släpptes i oktober.

Recension: På onsdag den 4 december kommer den amerikanska musikern och sverigevännen Gabriel Kelley till UKK. Han är ute på en sverigeturné med sitt nya självbetitlade album i bagaget.

Recension: "Hej kära Uppsala!" sade sångerskan och bad oss att luta oss tillbaka och njuta av värme i kylan och ljus i mörkret. Sarah Dawn Finer gjorde ett stopp på första advent på UKK med sin turné "Winter songs".

Recension: Inför ett nästan utsålt konserthus sjöng och spelade Jakob Hellman uppbackad av fyra musiker. En nästan lite hyperaktiv Hellman underhöll också med långa underfundiga mellansnack med en hel del fyndig humor.