Skriv ut denna sida
Frantic Sunday är ett utpräglat liveband. (Foto: Morgan Jansson) Frantic Sunday √§r ett utpr√§glat liveband. (Foto: Morgan Jansson)

Uppsalaband skriver kontrakt med Nineton Records

2014-05-28 - 15:47

Uppsalabandet Frantic Sunday skriver kontrakt med skivbolaget Nineton Records och släpper "The Skies" om en vecka.

 

Ninetone har skrivit ett avtal med Uppsalabandet Frantic Sunday som har funnits ett tag p√• den svenska scenen och har beskrivits som Sveriges b√§sta liveband.

 

Om man har fått benämningen Sveriges bästa liveband så finns det väl inget mer passande ställe att skriva på kontraket än på scenen i hemmastaden framför 2500 av sina fans, vilket var precis vad Frantic Sunday också gjorde på Festivalborg i Uppsala.

- Det är hur kul som helst att vi får jobba med Ninetone. De har gjort ett fantastiskt jobb med sina akter och utvecklar nya artister, säger Tomas Karlsson sångare i Frantic Sunday

 

I samband med samarbetet med Nineton släpper bandet singeln "The Skies" och senare i höst släpper man sitt debutalbum hos skivbolaget.

- Det här är verkligen en typ av band som vi har saknat på Ninetone och det kändes klockrent och självklart att vi skulle samarbeta direkt när jag hörde de första tonerna, säger Patrik Frisk VD för Ninetone och avslutar, jag är jätteglad att vi har hittat varandra och det känns kanon att kunna välkomna bandet till Ninetone-familjen.

 

Albumet √§r producerat av Lennart √Ėstlund i Polar Studion. Frantic Sunday har turnerat flitigt v√§rlden √∂ver och bland annat spelat p√• festivaler som Way out west, Peace & Love, Sundsvalls Gatufest, Sazavafest, Candian Music Week och Hultsfredsfestivalen.

Frantic Sunday spelar den 7 juni på klubb Kaleidoscope på Katalin i Uppsala.

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: Det har gått drygt fem år sedan Jill Johnson beslöt att ta med den något kantstötta countrysångaren Doug Seegers i sitt tv-program. Succén var omedelbar. Sedan dess har Seegers hunnit med flera besök i Uppsala. Under fredagen var det dags igen. Då mötte en laddad Doug Seegers och hans band den förväntansfulla publiken på Katalin.

Recension: Himlen hade öppnat sig när Sirius mötte IFK Norrköping på Studenternas IP under söndagseftermiddagen. Tunga moln låg kvar över Uppsala, men till Amanda Ginsburgs spelning i Parksnäckan hade regnet tillfälligt upphört. Den publik som trotsat vädret och tagit sig till Parksnäckan fick 80 mycket trevliga minuter jazz och visa.

Recension: Efter flera regnskurar under dagen kom solen och energin fram denna fredagskväll med Sarah Dawn Finer på Parksnäckan.

Recension: Ylva Eriksson och Hanna Enl√∂f som tillsammans √§r Good Harvest fyllde √Ėregrund kyrka, p√• fredagskv√§llen. Det gjorde de inte bara med sin v√§lljudande musik utan ocks√• med publik.

Recension: Med värme och energi förtrollade systrarna Megan och Rebecca Lovell i Larkin Poe Parksnäckans publik. Deras sätt att blanda upp blues med modernare tongångar ger dem en originalitet och deras publikkontakt är i en klass för sig.

På reggaefestivalens andra dag började programmet med yoga klockan två på eftermiddagen och avslutades med Alpha Blondy efter midnatt. Själv kom jag till festivalområdet vid Fyrishov strax innan klockan fem. Redan vid entrén stod det klart att det var avsevärt många fler som sökt sig dit än vid motsvarande tid dagen innan.

Uppsala reggaefestival är vid det här laget en institution i Uppsalas musik- och kulturliv. Festivalen har under åren ambulerat mellan ganska många platser. I år var man tillbaka på rätt centrala och lättillgängliga Fyrishov, där det en gång ska ha börjat. Själv har jag trots många år i staden och ett stort musikintresse aldrig besökt festivalen tidigare.

Inför Robert Wells kommande spelningar med den legendariske munspelaren Charlie McCoy samt Rhapsody in Rocks 30 års jubileum hade Uppsalanyheters musikskribent Pär Dahlerus en liten pratstund med honom.

Recension: Det är fyra år sedan Ulf Lundell gav vad han påstod var en avskedsföreställning. Han skulle aldrig mer spela live. Under fredagskvällen stod han ändå där på scenen i Furuviksparken och avverkade den femte av sommarens 17 konserter. Det finns all anledning att glädja sig åt att han ändrade sig, även om jag får beklaga att han valde bort Uppsala denna gång.

Recension: Trots att de två artisterna Mauro Scocco och Tomas Andersson Wij uppträdde med samma koncept i Parksnäckan för tre år sedan fyllde de två populära herrarna Parksnäckan igen. En entusiastisk publik välkomnade dem i den mycket fina sommarkvällen.