Skriv ut denna sida
Uppsala internationella gitarrfestival igång. (Foto: Morgan Jansson) Uppsala internationella gitarrfestival igång. (Foto: Morgan Jansson)

Bildsvep: Uppsala Gitarrfestival igång

2013-10-09 - 01:20

Uppsala gitarrfestival startade på tisdagen men bland annat invigning av kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth.

 

Uppsalanyheters fotograf Morgan Jansson fanns på plats vid UKK i samband med öppningen och bjuder här på ett bildsvep.

 

IMG 2881-copy-2

Uppsala Internationella Gitarrfestival, stora affischen. (Foto: Morgan Jansson)

 

IMG 2847-copy-2
Gitarrfestivalens reception (Foto: Morgan Jansson)

 

IMG 2857-copy-2
Utställning, Gitarrmuseet i Lappträsk och konstnären Nito Vega (Foto: Morgan Jansson)

 

 IMG 2858-copy-2
Utställning, Gitarrmuseet i Lappträsk och konstnären Nito Vega (Foto: Morgan Jansson)

IMG 2859-copy-2
Utställning, Gitarrmuseet i Lappträsk (Foto: Morgan Jansson)

IMG 2863-copy-2
Utställning, Gitarrmuseet i Lappträsk (Foto: Morgan Jansson)

 

IMG 2886-copy-2
Barhäng på UKK (Foto: Morgan Jansson)

IMG 2892-copy-2
Utanför UKK stänger marknaden snart (Foto: Morgan Jansson)

IMG 2910-copy-2
Festivalreceptionen sedd lite från ovan (Foto: Morgan Jansson)

IMG 2917-copy-2
Klaus Pontvik, festivalgeneral på språng (Foto: Morgan Jansson)

 

IMG 2924-copy-2
Två av festivalens volontärer (Foto: Morgan Jansson)

IMG 9481-copy-2
Heliga Hugo på förfestivalen (Foto: Morgan Jansson)

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: Beat Funktion med rötter i Uppsala har nyligen släppt sitt sjunde album "Roots". Det svänger så att man knappt kan sitta stilla.

Recension: De lokala körerna Vindhemskören och Vokalensemblen Uppslaget fick ihop ett pampigt jularrangemang med Anna-Lotta Larsson och Andreas Landegren i Missionskyrkan på självaste Sankt Nikolaus dag.

Recension: Många konserter är bra och en del är så bra att ord inte räcker för att beskriva upplevelsen. Eric Bibbs konsert på Katalin under torsdagskvällen var just en sådan.

Recension: Gabriel Kelley med band värmde Uppsalapubliken under ett par timmar. Med sin varma röst och innerliga och äkta musik med rötter i den amerikanska södern både vaggade och gungade han och bandet de lyckliga som tagit sig till UKK sal B. De bjöd bland annat på musik från det fantastiska självbetitlade albumet som släpptes i oktober.

Recension: På onsdag den 4 december kommer den amerikanska musikern och sverigevännen Gabriel Kelley till UKK. Han är ute på en sverigeturné med sitt nya självbetitlade album i bagaget.

Recension: "Hej kära Uppsala!" sade sångerskan och bad oss att luta oss tillbaka och njuta av värme i kylan och ljus i mörkret. Sarah Dawn Finer gjorde ett stopp på första advent på UKK med sin turné "Winter songs".

Recension: Inför ett nästan utsålt konserthus sjöng och spelade Jakob Hellman uppbackad av fyra musiker. En nästan lite hyperaktiv Hellman underhöll också med långa underfundiga mellansnack med en hel del fyndig humor.

Recension: Alla har vi ett förhållande till Björn Ulvaeus och Benny Anderssons musik. Frågan är vad den sista föreställningen innan uppehållet innehåller? Det syns att hela gänget på scenen drar på lite extra energi. Det känns bättre att gå på ledighet då.

Den skicklige Hammondspelaren och tillika Uppsalabon Andreas Hellkvist har nyligen släppt sitt andra album i eget namn. Mycket har hänt i Andreas liv och hans personliga utveckling under de tre år som passerat sedan albumet Finally! Inte minst har Island kommit att betyda mycket för Andreas.

Recension: Både Among Lynx, med rötterna i Uppsala, och Lisa Lystam Family Band har under hösten släppt nya album. På lördag den 16 november kommer båda banden att sätta Katalin i gungning. Efter att ha lyssnat på deras nya skivor så höjs mina förväntnigar. Båda utgivningarna håller en genomgående hög standard. Dessutom är båda banden sådana som ska upplevas live.