Skriv ut denna sida
YOHIO bjöd på färgsprakande show i Uppsala. (Foto: Morgan Jansson) YOHIO bjöd på färgsprakande show i Uppsala. (Foto: Morgan Jansson)

Färgsprakande med YOHIO

2013-09-08 - 01:52

Kevin Johio Lucas Rehn Eires 18 år kommer från Sundsvall. Stjärnan som tog allas våra hjärtan med storm i Melodifestivalen 2013. Visual kei är en musiksstil som fokuserar mycket på utseende. YOHIO uppträder ibland i klänning sminkad som flicka - tyvärr inget vi fick se ikväll i Svandammshallarna.

 

YOHIOs färgsprakande show var inte fylld till bredden, men 700 barn, ungdomar och vuxna var på plats. När jag säger barn så menar jag verkligen barn, vi pratar om 4-5-åringar. Många barn blir uttråkade efter ett tag - OK jag kan väl kanske tillstå att många är i yngsta laget. Vad jag funderar över är - vad lockar denna unga publik? Är det scenkläderna mån tro? Eller är det verkligen musiken som bitvis är ganska hård, eller kan det ha varit föräldrarna som behövde en "ursäkt" för att gå?

 

IMG 1212-copy-2
Många hade köat från morgon för att få bra platser. (Foto: Morgan Jansson)

 

Många fans ville säkra sig den bästa platsen och köade därför redan från sju på morgonen. Observera då att de öppnade insläppet klockan 18. Föräldrarna kom med proviant under dagen, de hade verkligen tur med vädret.

 

YOHIO sjöng naturligtvis på både japanska och engelska. Den musikaliska upplevelsen var kanske inte så man jublade. Scenkläderna är iögonfallande snygga med glitter, paljetter, fjädrar, fuskpäls, hjärtan och lite hud. Ljussättningen är snygg. Men det är för många klädbyten, långa pauser som de försöker fylla med lite tam underhållning och vågen för publiken. Eller en helt tom scen med lite ljuseffekter och pianoklink.

 

IMG 4854-copy-2
Störst jubel kom när Heartbreak Hotel spelades. (Foto: Morgan Jansson)

 

YOHIO backades upp av bandet "DESAIHA" som han också är manager för. Det är 3 killar som spelar trummor, bas och gitarr. Här finns mer att önska, de är söta att se på, men trummisen hamrar mer än han faktiskt spelar trummor. YOHIO byt kompband och skippa inspelad kör och instrument. Skaffa dig ett band som kan köra och spela alla instrument du vill ha med. När du ändå byter ut bandet - byt också ljudtekniker.

 

"Heartbreak Hotel" kom som det första extranumret, då jublades det som allra mest. Och var det en puss vi fick se Yohio ge basisten Fredrik, jag kan inte säga säkert. Här fick vi se YOHIO i den välkända outfiten från Melodifestivalen - den är riktigt söt.

 

Som slutkläm på konserten drack YOHIO vatten som han sedan spottade ut över publiken - detta kändes minst sagt lite besynnerligt.

 

Tillgängligheten för rullstol är bra. De hade också byggt en specialläktare.

 

Camilla Österberg
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: Lill Lindfors visade på tisdagskvällen att hon fortfarande, efter en 60 årig karriär, är en artist att räkna med. Uppbackad av fem spelskickliga musiker underhöll hon förstås publiken med sång men också med en stor dos av humor.

 

Recension: Det, i huvudsak, Uppsalabaserade bandet Almost DEAD MEN har precis släppt en tre-spårs CD. En slags aptitretare inför deras kommande vinyl-fullängdare.

Recension: De som gillar Michael Jackson fick en helkväll med full fart i form av sångare, dansare, ljud och ljus som tillsammans gav en riktigt sprakande show ikväll på UKK

Recension: Som så många andra älskar jag julmusik. Sångerna går på repeat i bakgrunden här hemma medan jag checkar av allt som ska göras nu i dagarna. Men, som ett ljuvligt avbrott i denna julstress tog jag mig ikväll tid till att faktiskt l y s s n a på musiken, då jag under en timme njöt av vokalensemblen Uppslagets stämningsfulla julkonsert. Guld värt!

Recension: Beat Funktion med rötter i Uppsala har nyligen släppt sitt sjunde album "Roots". Det svänger så att man knappt kan sitta stilla.

Recension: De lokala körerna Vindhemskören och Vokalensemblen Uppslaget fick ihop ett pampigt jularrangemang med Anna-Lotta Larsson och Andreas Landegren i Missionskyrkan på självaste Sankt Nikolaus dag.

Recension: Många konserter är bra och en del är så bra att ord inte räcker för att beskriva upplevelsen. Eric Bibbs konsert på Katalin under torsdagskvällen var just en sådan.

Recension: Gabriel Kelley med band värmde Uppsalapubliken under ett par timmar. Med sin varma röst och innerliga och äkta musik med rötter i den amerikanska södern både vaggade och gungade han och bandet de lyckliga som tagit sig till UKK sal B. De bjöd bland annat på musik från det fantastiska självbetitlade albumet som släpptes i oktober.

Recension: På onsdag den 4 december kommer den amerikanska musikern och sverigevännen Gabriel Kelley till UKK. Han är ute på en sverigeturné med sitt nya självbetitlade album i bagaget.

Recension: "Hej kära Uppsala!" sade sångerskan och bad oss att luta oss tillbaka och njuta av värme i kylan och ljus i mörkret. Sarah Dawn Finer gjorde ett stopp på första advent på UKK med sin turné "Winter songs".