Skriv ut denna sida
YOHIO bjöd på färgsprakande show i Uppsala. (Foto: Morgan Jansson) YOHIO bjöd på färgsprakande show i Uppsala. (Foto: Morgan Jansson)

Färgsprakande med YOHIO

2013-09-08 - 01:52

Kevin Johio Lucas Rehn Eires 18 år kommer från Sundsvall. Stjärnan som tog allas våra hjärtan med storm i Melodifestivalen 2013. Visual kei är en musiksstil som fokuserar mycket på utseende. YOHIO uppträder ibland i klänning sminkad som flicka - tyvärr inget vi fick se ikväll i Svandammshallarna.

 

YOHIOs färgsprakande show var inte fylld till bredden, men 700 barn, ungdomar och vuxna var på plats. När jag säger barn så menar jag verkligen barn, vi pratar om 4-5-åringar. Många barn blir uttråkade efter ett tag - OK jag kan väl kanske tillstå att många är i yngsta laget. Vad jag funderar över är - vad lockar denna unga publik? Är det scenkläderna mån tro? Eller är det verkligen musiken som bitvis är ganska hård, eller kan det ha varit föräldrarna som behövde en "ursäkt" för att gå?

 

IMG 1212-copy-2
Många hade köat från morgon för att få bra platser. (Foto: Morgan Jansson)

 

Många fans ville säkra sig den bästa platsen och köade därför redan från sju på morgonen. Observera då att de öppnade insläppet klockan 18. Föräldrarna kom med proviant under dagen, de hade verkligen tur med vädret.

 

YOHIO sjöng naturligtvis på både japanska och engelska. Den musikaliska upplevelsen var kanske inte så man jublade. Scenkläderna är iögonfallande snygga med glitter, paljetter, fjädrar, fuskpäls, hjärtan och lite hud. Ljussättningen är snygg. Men det är för många klädbyten, långa pauser som de försöker fylla med lite tam underhållning och vågen för publiken. Eller en helt tom scen med lite ljuseffekter och pianoklink.

 

IMG 4854-copy-2
Störst jubel kom när Heartbreak Hotel spelades. (Foto: Morgan Jansson)

 

YOHIO backades upp av bandet "DESAIHA" som han också är manager för. Det är 3 killar som spelar trummor, bas och gitarr. Här finns mer att önska, de är söta att se på, men trummisen hamrar mer än han faktiskt spelar trummor. YOHIO byt kompband och skippa inspelad kör och instrument. Skaffa dig ett band som kan köra och spela alla instrument du vill ha med. När du ändå byter ut bandet - byt också ljudtekniker.

 

"Heartbreak Hotel" kom som det första extranumret, då jublades det som allra mest. Och var det en puss vi fick se Yohio ge basisten Fredrik, jag kan inte säga säkert. Här fick vi se YOHIO i den välkända outfiten från Melodifestivalen - den är riktigt söt.

 

Som slutkläm på konserten drack YOHIO vatten som han sedan spottade ut över publiken - detta kändes minst sagt lite besynnerligt.

 

Tillgängligheten för rullstol är bra. De hade också byggt en specialläktare.

 

Camilla Österberg
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: På fredag 4 september släpper Uppsala-bördiga Leyli Afsahi sin debutsingel Darkest before daylight.

Recension: Långbacka/Bådagård, alltså Maja Långbacka och Matilda Bådagård har släppt sitt andra album som de kallar Every little whisper turns into a roar.

Recension: Nu på fredag släpper Uppsalabandet Almost Dead Men sitt debutalbum, A brilliant Future wasted growing up. Inte nog med att de lyckats skapa ett album som skulle kunna härstamma från 70-talet, de ger också ut albumet på vinyl.

Allt blir annorlunda med det nya coronaviruset för DJ, musiker och Zumbainstruktör Simon Monserrat. Den pågående pandemin påverkar musikbranschen och andra kringverksamheter.

Recension: Uppsalabon Markus Berjlund säger själv att han är en orolig själ. Det kan man även utläsa av titeln till det nya albumet "Om allting går åt helvete så ska du inte följa med". Albumet känns dock betydligt mer positivt än så och det är dessutom riktigt bra.

Recension: Det här är första gången vi spelar i Uppsala, berättar Slowgolds Amanda Werne från Katalins scen ett par låtar in i fredagens konsert. Så fantastiskt ställe! lägger hon till. Det tycks som att uppskattningen är ömsesidig och att många i publiken länge sett fram emot att se och höra Slowgold här.

Recension: Pianisten Emil Ingmar har nyligen släppt sitt första album som han kallar "Karlavagnen. Ett album som innehåller tolv originalkompositioner av den Värmlandsbördige Uppsalabon.

Recension: Den 29 årige kanadensaren Joe Nolan är inne i en väldigt kreativ och produkriv fas. Hans senaste album som släpptes för någon vecka sedan heter Drifters.

Recension: Uppsalaaktuella Slowgold släppte nyligen sitt nya album, Aska. På fredag 6 mars kommer de till Katalin.

Recension: Den mycket hyllade föreställningen " Kvinnan som är jag" med Lisa Nilsson på UKK, var i det närmaste utsåld, vilket fick stor effekt på applåder, allsång och skratt.