Skriv ut denna sida
Sani sjöng på Kardemumma på onsdagen. (Foto: Morgan Jansson) Sani sjöng på Kardemumma på onsdagen. (Foto: Morgan Jansson)

Jazzigt "afternoon tea" på Kardemumma

2013-08-29 - 00:45

Onsdagens gästartist på Café Kardemumma när man hade sin traditionella "afternoon tea" var jazzsångerskan Sani Gamedze. 

Jazzröst och inlevelse som ger ståpäls kunde man läsa i programmet och hon gjorde ingen besviken. Även den här eftermiddagen bjöd på härligt ”sensommarväder” när Håkan Jansson & co bjöd på underhållning.

 

Det är svårt att inte låta foten stampa takten så självklart får den göra det. Jag har förmodligen sagt det förut men jag säger det igen, de här grabbarna och Sani strålar av glädje de har kul, på riktigt. Det gör att det är ännu lättare att gilla det som framförs.

Tyvärr var jag tvungen att lämna efter första set. Det är ju inte alltid man kan smita iväg en hel eftermiddag mitt i veckan. Om det var fler som missade det här, ha förtröstan de kommer till Katalin i oktober den 2:a närmare bestämt.

Vi syns där.

 

Text: Morgan Jansson

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: Långbacka/Bådagård, alltså Maja Långbacka och Matilda Bådagård har släppt sitt andra album som de kallar Every little whisper turns into a roar.

Recension: Nu på fredag släpper Uppsalabandet Almost Dead Men sitt debutalbum, A brilliant Future wasted growing up. Inte nog med att de lyckats skapa ett album som skulle kunna härstamma från 70-talet, de ger också ut albumet på vinyl.

Allt blir annorlunda med det nya coronaviruset för DJ, musiker och Zumbainstruktör Simon Monserrat. Den pågående pandemin påverkar musikbranschen och andra kringverksamheter.

Recension: Uppsalabon Markus Berjlund säger själv att han är en orolig själ. Det kan man även utläsa av titeln till det nya albumet "Om allting går åt helvete så ska du inte följa med". Albumet känns dock betydligt mer positivt än så och det är dessutom riktigt bra.

Recension: Det här är första gången vi spelar i Uppsala, berättar Slowgolds Amanda Werne från Katalins scen ett par låtar in i fredagens konsert. Så fantastiskt ställe! lägger hon till. Det tycks som att uppskattningen är ömsesidig och att många i publiken länge sett fram emot att se och höra Slowgold här.

Recension: Pianisten Emil Ingmar har nyligen släppt sitt första album som han kallar "Karlavagnen. Ett album som innehåller tolv originalkompositioner av den Värmlandsbördige Uppsalabon.

Recension: Den 29 årige kanadensaren Joe Nolan är inne i en väldigt kreativ och produkriv fas. Hans senaste album som släpptes för någon vecka sedan heter Drifters.

Recension: Uppsalaaktuella Slowgold släppte nyligen sitt nya album, Aska. På fredag 6 mars kommer de till Katalin.

Recension: Den mycket hyllade föreställningen " Kvinnan som är jag" med Lisa Nilsson på UKK, var i det närmaste utsåld, vilket fick stor effekt på applåder, allsång och skratt.

Recension: Två artister med stora influenser från soulmusiken uppträdde på Katalins Klubb Uffe på tisdagskvällen. Liz Brasher från Memphis och Jesper Lindell från Ludvika.