Skriv ut denna sida
Sani sjöng på Kardemumma på onsdagen. (Foto: Morgan Jansson) Sani sjöng på Kardemumma på onsdagen. (Foto: Morgan Jansson)

Jazzigt "afternoon tea" på Kardemumma

2013-08-29 - 00:45

Onsdagens gästartist på Café Kardemumma när man hade sin traditionella "afternoon tea" var jazzsångerskan Sani Gamedze. 

Jazzröst och inlevelse som ger ståpäls kunde man läsa i programmet och hon gjorde ingen besviken. Även den här eftermiddagen bjöd på härligt ”sensommarväder” när Håkan Jansson & co bjöd på underhållning.

 

Det är svårt att inte låta foten stampa takten så självklart får den göra det. Jag har förmodligen sagt det förut men jag säger det igen, de här grabbarna och Sani strålar av glädje de har kul, på riktigt. Det gör att det är ännu lättare att gilla det som framförs.

Tyvärr var jag tvungen att lämna efter första set. Det är ju inte alltid man kan smita iväg en hel eftermiddag mitt i veckan. Om det var fler som missade det här, ha förtröstan de kommer till Katalin i oktober den 2:a närmare bestämt.

Vi syns där.

 

Text: Morgan Jansson

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: Lill Lindfors visade på tisdagskvällen att hon fortfarande, efter en 60 årig karriär, är en artist att räkna med. Uppbackad av fem spelskickliga musiker underhöll hon förstås publiken med sång men också med en stor dos av humor.

 

Recension: Det, i huvudsak, Uppsalabaserade bandet Almost DEAD MEN har precis släppt en tre-spårs CD. En slags aptitretare inför deras kommande vinyl-fullängdare.

Recension: De som gillar Michael Jackson fick en helkväll med full fart i form av sångare, dansare, ljud och ljus som tillsammans gav en riktigt sprakande show ikväll på UKK

Recension: Som så många andra älskar jag julmusik. Sångerna går på repeat i bakgrunden här hemma medan jag checkar av allt som ska göras nu i dagarna. Men, som ett ljuvligt avbrott i denna julstress tog jag mig ikväll tid till att faktiskt l y s s n a på musiken, då jag under en timme njöt av vokalensemblen Uppslagets stämningsfulla julkonsert. Guld värt!

Recension: Beat Funktion med rötter i Uppsala har nyligen släppt sitt sjunde album "Roots". Det svänger så att man knappt kan sitta stilla.

Recension: De lokala körerna Vindhemskören och Vokalensemblen Uppslaget fick ihop ett pampigt jularrangemang med Anna-Lotta Larsson och Andreas Landegren i Missionskyrkan på självaste Sankt Nikolaus dag.

Recension: Många konserter är bra och en del är så bra att ord inte räcker för att beskriva upplevelsen. Eric Bibbs konsert på Katalin under torsdagskvällen var just en sådan.

Recension: Gabriel Kelley med band värmde Uppsalapubliken under ett par timmar. Med sin varma röst och innerliga och äkta musik med rötter i den amerikanska södern både vaggade och gungade han och bandet de lyckliga som tagit sig till UKK sal B. De bjöd bland annat på musik från det fantastiska självbetitlade albumet som släpptes i oktober.

Recension: På onsdag den 4 december kommer den amerikanska musikern och sverigevännen Gabriel Kelley till UKK. Han är ute på en sverigeturné med sitt nya självbetitlade album i bagaget.

Recension: "Hej kära Uppsala!" sade sångerskan och bad oss att luta oss tillbaka och njuta av värme i kylan och ljus i mörkret. Sarah Dawn Finer gjorde ett stopp på första advent på UKK med sin turné "Winter songs".