Skriv ut denna sida
Tommy Nilsson kommer till Katalin på fredagkväll. (Foto: Morgan Jansson) Tommy Nilsson kommer till Katalin på fredagkväll. (Foto: Morgan Jansson)

Tommy Nilsson till Katalin

2013-09-12 - 22:59

På fredagkväll har Uppsalapubliken chansen att lyssna på en av svensk musiks största artister, Tommy Nilsson uppträder på Katalin och med sig har han en helt ny platta.

 

Med nya plattan "Stay straight on the current road" med sig i bagaget så lär det dyka upp en och annan låt från den. Jag föredrar dock gamla klassiker som "Öppna din dörr", "dina färger var blå" och "en dag" med flera.

 

Tommy Nilsson är artisten som har gjort flera kända låtar än vad man känner till, ända tills man hör dom och tänker "just ja, var det han som gjorde den".

 

Nilsson började sin karriär i rockbandet Horizont som hade en ganska blygsam karriär men som ändå hann släppa låten "Förlorar igen" som fick ett visst genomslag i slutet av 70-talet. Han har även lånat ut sin röst till flera dubbningar, bland annat som svensk röst åt Fazal i filmen Aladdin och till Patrik i SvampBob Fyrkant.

 

Totalt har Tommy Nilsson släppt 29 singlar och 9 album, där finns en svensk skattkista full av powerballader, svenska visklassiker och schlagers.

 

 I morgon fredag kommer han till Katalin, konserten börjar klockan 21,00.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Mycket av Kulturnattens evenemang var digitalt, men för de som ville ta en nostalgitripp live med E-TYPE var Parksnäckan kvällens riktiga höjdare.

Vi sitter på parkbänkar längs Fyrisån i början av augusti för att Joakim Palm ska kunna presentera sig själv, sin musik och sitt album "Don't stop trying" som släpptes den 24 juli 2021.

Monsi y su salsa, släppte den 25 juni "Salsa choke na ma", featuring Joys & Papa Dee.

Kent Wennman och hans Rockabilly Quartet släppte nyligen en ny skiva med Elvislåtar som "the king" framförde live 1954-1955.

Recension: Monsi y su Salsa, dvs Simon Monserrat, har som Uppsalanyheter tidigare har beskrivit, en produktiv period i studion. På fredag den 4 december 2020 är det släpp av två singlar som kompletterar hela albumet ” Salsa pal Bailador”, vilket betyder Salsa för dansaren.

Rock på svenska? För inte det tankarna till mjukrockare som Tommy Nilsson, Freda’ och Per Gessle? Må så vara, men den uppfattningen kanske kommer att ändras hos Uppsalapubliken framöver, då gruppen Urtidsdjur nu släpper sin första LP.

Recension: Releasepartyt på Reginateatern i onsdags blev inställt pga covid-19, men Beat Funktions låt ”Green Man” släpps idag fredag den 13 november i en ny fräsch tolkning av Maiah Lay och Henry Bowers.

Recension: Idag fredag 6 november släpper Ismael sitt nya album Doggerland, tyvärr ställer Covid-19 situationen till det för den planerade spelningen på Katalin i helgen.

Recension: Under artistnamnet ”Monsi y su salsa” släpper Simon Monserrat ”Abreme la puerta de tu corazon” den 31 oktober, samtidigt som 3D-animerade videon av Alejandro design från Venezuela (Alejandro Colmenarez).

Uppsalaborna trängs i city. Duo Vindöga går på avstånd från varandra på fält och i skogar runt Uppsala, bärande på en kontrabas. De spelar låten Den avskalade hösten - avskalad på ett alldeles särskilt sätt i den märkliga tid vi lever just nu.