Skriv ut denna sida
21-åringen avled i lördagskväll. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) 21-åringen avled i lördagskväll. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

21-åringen orkade inte leva med skulden

2014-07-28 - 11:47

Den man som misstänks för dödsmisshandeln på en annan man i Uppsala för två veckor sedan avled i lördagskväll.

 

21-åringen släpptes ur häktet i fredags, skuldkänslorna och omgivningens "dom" över slaget som berövade hans ungdomsvän livet blev för tungt att bära.

 

I lördagskväll stod tågtrafiken stilla på det ökända stället i Gamla Uppsala, den unge mannen hade förolyckats och polisen rubricerar händelsen som självmord. Den 21-årige mannen utökade den tragedi som började med ett slag för två veckor sedan från en familj, till att drabba även hans egen.

 

På häktet i Uppsala görs enligt uppgifter till Upplandsnytt en så kallad suiceedscreening på alla som kommer in på häktet, men även under häktestiden. Någon utredning över om man gjort en felaktig bedömning när 21-åringen släpptes kommer inte att göras då händelsen inträffade utanför häktet.

 

Då 21-åringen var den enda misstänkta för misshandeln i centrala Uppsala för två veckor sedan kommer troligen utredningen om vållande till annans död att läggas ned.

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Polis larmades till en adress i Kvarngärdet vid 19:25 på torsdagskvällen sedan en person påträffats med stickskador.

Flera personer har gripits efter en skottlossning i Gränby på måndagseftermiddagen. Första larmet kom till polisen vid 15-tiden och vittnen ska ha sett skjutningen.

En bilist i 30-årsåldern misstänks för drograttfylleri sedan han kontrollerats av polis i höjd med Stenhagen.

En man greps på söndagseftermiddagen efter en kortare språngmarsch i Boländerna för stölder i flera butiker.

Den man som anträffades allvarligt knivhuggen på Slottsgränd natten mot lördagen uppges ha avlidit under måndagen av sina skador. 

En cyklist och en mopedist hamnade i handgemäng på en cykelbana i Stadsparken, händelsen resulterade i att båda anmälde varandra för misshandel.

I mitten av mars fick taxiföraren Anette Svensson frågan om hon kunde tänka sig att köra en av företagets coronabilar. Det var aldrig någon tvekan och sedan en månad tillbaka kör hon bara coronakunder.

Sent på lördagsnatten avvisades en person sedan denne plockat mat ur restaurangens sopor och värmt i micron.

En man i 25-årsåldern stoppades och bötfälldes efter en biljakt i mycket hög hastighet på E4 under fredagskvällen.

En död person har anträffats strax norr om Uppsala, fyndet utreds initialt som mord.