Skriv ut denna sida

Följ Uppsalas Idrottsgala live ikväll

2013-11-20 - 19:16

23:00 Idrottsgalan är slut. Årets lag blev inte oväntat Sirius. Priset för Årets Idrottskvinna gick till populära Annika Billstam och till Årets Idrottsman gick till Viktor Gaddefors.


Just nu är pågår en ganska avslagen efterfest, men själva galan var riktigt bra. Det var hög stämmning från början till slut, men höjdpunkten var nog när Kaspar Sinabian fick ta emot priset som Årets Eldsjäl. 

 

 2013-11-20 Kaspar CL

 Kaspar Sinabian sparrar mot Challe Berglund. (Foto: Calle Lindh)

 

22.00 Årets Eldsjäl blev Stenhagens Kaspar Sinabian

Först så delades Sixtus Jansson-priset som gick till Martin Söderberg efter sina insatser i Uppsala 86ers och jobbar för att utveckla i amerikansk fotboll inom många olika områden, bland annat för ett student-VM inom amerikansk fotboll.

Årets Eldsjäl presenterades av Challe Berglund tillvardags sportchef Djurgården och priset gick till Stenhagens KK Kaspar Sinabian och fick kvällens första stående ovationer.

2013-11-20 005 CL

 Årets Eldsjäl, Kaspar Sinabian, Stenhagens KK. (Foto: Calle Lindh)

20:55 Priset till Årets Rookie går till Emma Holmgren, fotboll
 och Årets Prestation går till IK Sirius FK.

 

2013-11-20 Sirius 2 CL

IK Sirius FK tar emot priset för Årets Prestation (Foto: Calla Lindh) 

 

 

20.28 Årets specialpriser

Efter en mindre paus i schemat så drog 2enjoy med lite några låter för att få igång stämningen. Vi är åter tillbaka till prisutdelningen.

Det delas ut lite ”inofficiella” priser bland annat Jöta El Kraftpriset som gick till Magnus Lundgren, Eckerölinjens pris som gick till SK Iron team 99 för att slutligen dela ut Sveriges Radio Uppland-pris som går till Rimbo HK.

 

2013-11-20 004 CL

(Foto: Calle Lindh)

20:15 Adde Malmberg underhåller på scenen. Snart dags att dela ut nästa priser.

2013-11-20 Adde Malmberg CL 

 Adde Malmberg underhåller gästerna. (Foto: Calle Lindh)

19.25 Årets tränare, Sara Bergh, UVBS

Kvällens värdpar kliver in och dansar loss och Tony Irving gav dessa en normal ”Let´s dance” bedömning. Kvällen första pris som är ”Årets tränare” och prisutdelaren är Anders ”Ankan ”Palmström delar ut det till Sara Bergh som är tränare för Uppsala Volleyboll där man har presterat genom att vinna Allsvenskan.

 

2013-11-20 Sara Bergh CL

Sara Bergh, UVBS, får utmärkelsen Årets tränare. (Foto:Calle Lindh)


Andra årets pris är ”Årets Ungdomstränare” och Pris utdelare är Fyrishovs VD  Liisa W Huntermark. Camilla Andreasson, Lurbo RK som har utvecklat många duktiga ryttare.-Helt fantastik och jag vill tacka mina elever, säger hon efter att tagit emot priset.


18:27 Minglet har startat på Uppsala Idrottsgala.

Minglet är igång och vi träffar Viktor Matsenius som är på plats för sin nominering med FBC Uppsala damlag. De är nominerade till ”Årets prestation”. -Det här är inte mitt forum, säger en lite obekväm Viktor Matsenius.

 

2013-11-20 Uppsala Idrottsgala Viktor 001 CL

Viktor Mastenius, FBC Uppsala (Foto: Calle Lindh)

 

Noél Alm Johansson
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Landstingsfullmäktige tog på tisdagen beslut om en enhetlig taxa för UL trafiken, mängder av röster har protesterat mot detta men det har varit tyst gällande de som verkligen tjänar på beslutet.

Ljudbild Uppsala och Svavagallerian genomför den här veckan ett stödevenemang för Musikhjälpen. Under torsdagen hette det stora dragplåstret Erik Rapp, ni andra får ursäkta men så var det.

Ikväll på Fyrishov kan den som gillar handboll se en match i Elitserien, det är Rimbo som tar emot Hammarby i en "högriskmatch".

Ikväll bevakar Uppsalanyheter Uppsalas Idrottsgala live här i redaktionsbloggen. Vi är på plats och rapporterar från Fyrishov från kl 18:00 fram till kl. 22:30.

Jag och två medarbetare från UN var till Katalin på kvällen för att lyssna på en man med gitarr som spelade i puben, han var speciell och jag undrar hur många som visste vem det var.

När Sirius spelade första hemmamatchen i innebandyns Superliga berättade vår fotograf att dom hade en som spelade orgel i spelavbrotten, min första tanke var...

Efter tisdagens match mellam Almtuna och Djurgården var jag nära att skriva "nu har dom fått ordning på grejerna" sedan man besegrat stockholmarna efter förlängning och straffar.

Jaha, då konstaterar vi att Uppsalanyheter blev en sporttidning, i alla fall den gångna helgen. Det är en av våra största utmaningar, att väga upp sport med andra intressanta nyheter.

Jag var och tittade på fotbollsmatchen mellan Gusk2 och Uppsala Kurd i herrfyran på fredagskvällen, jag kunde inte låta bli att tänka på en katt med sina nio liv.

Jag erkänner, jag trodde inte på Rickie Hyvärinen i Storvreta, men jag hade fel. Redan i första omgången blev jag varse hur fel jag hade...