Skriv ut denna sida
Christian Mattson (91) och Niklas Wallen (14). (Foto: Peter Bohlin) Christian Mattson (91) och Niklas Wallen (14). (Foto: Peter Bohlin)

Sirius och Hammondorgeln

2013-10-01 - 12:03

När Sirius spelade första hemmamatchen i innebandyns Superliga berättade vår fotograf att dom hade en som spelade orgel i spelavbrotten, min första tanke var nog som de flesta andras - till en början.

 

Töntigt, den förstör matcherna, vad tror dom att dom är - i NHL?

 

Sirius testar något som är helt nytt inom innebandyn, man har en kille som spelar hammondorgel istället för de traditionella musikjinglarna. Min absolut första tanke var ungefär så här "vad tror dom - att det är NHL?", efter gårdagens match har jag tagit in det nya och måste säga att det känns ovant - men!

 

Det är fräscht trots NHL-stämpeln, nytänk och ett sätt att göra något annorlunda, något "eget" inom den lilla innebandyfamiljen. Jag fick frågan från en person igår vad jag tyckte, jag svarade nog mer i termerna vad jag tror att andra tycker, jag säger dock ge det en chans...

 

...killen som sköter orgeln är för övrigt grym på hammond, jag har hört honom flera gånger spela rock och han är makalöst bra. Det enda jag skulle önska är att han kanske tar ut svängarna lite när han blir varm i kläderna, överraska med en Säkkijärven polka eller ett solo ála Deep Purple eller något annat häftigt. Den som inte vet vad en hammondorgel kan, den har inte läst på sin musikläxa.

 

Kör hårt Sirius, men säg åt han som spelar att ta ut svängarna lite, det behöver inte bara vara de traditionella NHL-snuttarna.

 

Nu är det dags för er att tycka, skriv din åsikt här nedan i åsiktsfältet, tack!

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Landstingsfullmäktige tog på tisdagen beslut om en enhetlig taxa för UL trafiken, mängder av röster har protesterat mot detta men det har varit tyst gällande de som verkligen tjänar på beslutet.

Ljudbild Uppsala och Svavagallerian genomför den här veckan ett stödevenemang för Musikhjälpen. Under torsdagen hette det stora dragplåstret Erik Rapp, ni andra får ursäkta men så var det.

Ikväll på Fyrishov kan den som gillar handboll se en match i Elitserien, det är Rimbo som tar emot Hammarby i en "högriskmatch".

23:00 Idrottsgalan är slut. Årets lag blev inte oväntat Sirius. Priset för Årets Idrottskvinna gick till populära Annika Billstam och till Årets Idrottsman gick till Viktor Gaddefors.

 

Ikväll bevakar Uppsalanyheter Uppsalas Idrottsgala live här i redaktionsbloggen. Vi är på plats och rapporterar från Fyrishov från kl 18:00 fram till kl. 22:30.

Jag och två medarbetare från UN var till Katalin på kvällen för att lyssna på en man med gitarr som spelade i puben, han var speciell och jag undrar hur många som visste vem det var.

Efter tisdagens match mellam Almtuna och Djurgården var jag nära att skriva "nu har dom fått ordning på grejerna" sedan man besegrat stockholmarna efter förlängning och straffar.

Jaha, då konstaterar vi att Uppsalanyheter blev en sporttidning, i alla fall den gångna helgen. Det är en av våra största utmaningar, att väga upp sport med andra intressanta nyheter.

Jag var och tittade på fotbollsmatchen mellan Gusk2 och Uppsala Kurd i herrfyran på fredagskvällen, jag kunde inte låta bli att tänka på en katt med sina nio liv.

Jag erkänner, jag trodde inte på Rickie Hyvärinen i Storvreta, men jag hade fel. Redan i första omgången blev jag varse hur fel jag hade...