Skriv ut denna sida
Jonas Berglund i Asplöven, numret större än Almtunas Erik De La Rose. (Foto: Peter Bohlin) Jonas Berglund i Asplöven, numret större än Almtunas Erik De La Rose. (Foto: Peter Bohlin)

Almtuna får det tufft - igen!

2013-09-27 - 00:49

Efter tisdagens match mellam Almtuna och Djurgården var jag nära att skriva "nu har dom fått ordning på grejerna" sedan man besegrat stockholmarna efter förlängning och straffar.

 

Som tur var så besinnade jag mig från att skriva vad jag då tänkte, i tisdags gjorde man en helgjuten insats mot "järnkamimerna" Djurgården. Även om matchen kanske inte var en spelmässig höjdare egentligen så presterade spelarna och såg verkligen ut att vilja kriga för poängen.

 

Ishockey är en sport där kampen och inställningen är så stor del av hur resultatet skall bli. I tisdags ville Almtuna mycket mer än Djurgården och man krigade ner motståndarna och vann efter straffläggning inför drygt 2 000 åskådare.

 

I kväll tog man emot Asplöven, ett lag som förutspås vara ett lag som kommer husera i botten av tabellen. Där kommer även Almtuna att husera, utan tvekan och efter torsdagens insats finns det ingenting som tyder på annat. Tränaren Niklas Eriksson har ett och annat att fundera på medans han kan - för jag ger inte honom mer än 15 matcher i Almtunas bås, sen är han historia. 

 

Med ett uselt boxplay och nästan lika uselt power play kryddat med en oförmåga att skapa farligheter framför motståndarnas mål finns det väl inte mycket som talar för Niklas Eriksson som tränare säsongen ut. "Vi börjar få ihop det mer och mer" sa tränaren Eriksson till lokalblaskan i går, vad är det som ni börjar få ihop?

 

Nej, det krävs en uppryckning om det skall komma fler än de dryga 900 personer som var på plats mot Asplöven, man måste vinna rätt matcher om man skall slippa slåss om sin egen överlevnad i Allsvenskan den här säsongen också.

 

Asplöven är en "rätt match" att vinna.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Landstingsfullmäktige tog på tisdagen beslut om en enhetlig taxa för UL trafiken, mängder av röster har protesterat mot detta men det har varit tyst gällande de som verkligen tjänar på beslutet.

Ljudbild Uppsala och Svavagallerian genomför den här veckan ett stödevenemang för Musikhjälpen. Under torsdagen hette det stora dragplåstret Erik Rapp, ni andra får ursäkta men så var det.

Ikväll på Fyrishov kan den som gillar handboll se en match i Elitserien, det är Rimbo som tar emot Hammarby i en "högriskmatch".

23:00 Idrottsgalan är slut. Årets lag blev inte oväntat Sirius. Priset för Årets Idrottskvinna gick till populära Annika Billstam och till Årets Idrottsman gick till Viktor Gaddefors.

 

Ikväll bevakar Uppsalanyheter Uppsalas Idrottsgala live här i redaktionsbloggen. Vi är på plats och rapporterar från Fyrishov från kl 18:00 fram till kl. 22:30.

Jag och två medarbetare från UN var till Katalin på kvällen för att lyssna på en man med gitarr som spelade i puben, han var speciell och jag undrar hur många som visste vem det var.

När Sirius spelade första hemmamatchen i innebandyns Superliga berättade vår fotograf att dom hade en som spelade orgel i spelavbrotten, min första tanke var...

Jaha, då konstaterar vi att Uppsalanyheter blev en sporttidning, i alla fall den gångna helgen. Det är en av våra största utmaningar, att väga upp sport med andra intressanta nyheter.

Jag var och tittade på fotbollsmatchen mellan Gusk2 och Uppsala Kurd i herrfyran på fredagskvällen, jag kunde inte låta bli att tänka på en katt med sina nio liv.

Jag erkänner, jag trodde inte på Rickie Hyvärinen i Storvreta, men jag hade fel. Redan i första omgången blev jag varse hur fel jag hade...