Skriv ut denna sida
Lagmoralen i Uppsala Kurd är styrkan. (Foto: Peter Bohlin) Lagmoralen i Uppsala Kurd är styrkan. (Foto: Peter Bohlin)

Som en katt med nio liv

2013-09-20 - 23:29

Jag var och tittade på fotbollsmatchen mellan Gusk2 och Uppsala Kurd i herrfyran på fredagskvällen, jag kunde inte låta bli att tänka på en katt med sina nio liv.

 

Man brukar säga att en katt har nio liv, uttrycket kommer från att en katt alltid sägs landa på fötterna (läs. tassarna), åtminstone enligt uttryck i dagligt tal. I dagens match kom jag av någon anledning att tänka på "katten" efter det att Uppsala Kurd har vänt underläget från 1-0 till seger med 1-2 under de tio sista minuterna, varav det sista målet genom matchens sista spark.

 

Gusk2 var det klart bättre laget i den första halvleken enligt min uppfattning, man borde kanske haft ledningen med 2-0 efter 20 minuter men var inte tillräckligt effektiva, eller man kanske skall säga att Cloud i Kurdmålet var bra, låt oss säga att det var en kombination.

 

Hur som helst, sista tio av första halvleken spelade Uppsala Kurd upp sig för att sedan sakta och säkert närma sig spelmässigt, man hade svårt idag och såg ut att spela med taktiken att kontra, något som jag förmodar är svårt för ett lag som är vana att ha mycket boll.

 

Gusk2 tar i alla fall ledningen i den 70:e minuten och ser faktiskt ut som vinnare ända fram till den 80:e minuten då Kurderna kvitterar. De sista tio minuterna är det nästan bara spel mot ett mål, och i den 89:e minuten med matchens sista spark sätter man segermålet 1-2. Jag tänker tillbaka på de två matcherna man spelade före de två förlusterna mot Vesta och nu senast mot UIF, då avgör man med sena segermål vid båda tillfällena. Mot Sunnersta 1-0 i den 86:e minuten och dessförinnan 2-1 mot Ärentuna i den 89:e minuten.

 

Hur uträknade man än ser ut att vara så verkar man resa sig på nio, eller som när man släpper en katt med ryggen neråt så landar den alltid på fötterna. Det verkar som att Uppsala Kurd har nio liv, och alltid landar på fötterna - imponerande!

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Landstingsfullmäktige tog på tisdagen beslut om en enhetlig taxa för UL trafiken, mängder av röster har protesterat mot detta men det har varit tyst gällande de som verkligen tjänar på beslutet.

Ljudbild Uppsala och Svavagallerian genomför den här veckan ett stödevenemang för Musikhjälpen. Under torsdagen hette det stora dragplåstret Erik Rapp, ni andra får ursäkta men så var det.

Ikväll på Fyrishov kan den som gillar handboll se en match i Elitserien, det är Rimbo som tar emot Hammarby i en "högriskmatch".

23:00 Idrottsgalan är slut. Årets lag blev inte oväntat Sirius. Priset för Årets Idrottskvinna gick till populära Annika Billstam och till Årets Idrottsman gick till Viktor Gaddefors.

 

Ikväll bevakar Uppsalanyheter Uppsalas Idrottsgala live här i redaktionsbloggen. Vi är på plats och rapporterar från Fyrishov från kl 18:00 fram till kl. 22:30.

Jag och två medarbetare från UN var till Katalin på kvällen för att lyssna på en man med gitarr som spelade i puben, han var speciell och jag undrar hur många som visste vem det var.

När Sirius spelade första hemmamatchen i innebandyns Superliga berättade vår fotograf att dom hade en som spelade orgel i spelavbrotten, min första tanke var...

Efter tisdagens match mellam Almtuna och Djurgården var jag nära att skriva "nu har dom fått ordning på grejerna" sedan man besegrat stockholmarna efter förlängning och straffar.

Jaha, då konstaterar vi att Uppsalanyheter blev en sporttidning, i alla fall den gångna helgen. Det är en av våra största utmaningar, att väga upp sport med andra intressanta nyheter.

Jag erkänner, jag trodde inte på Rickie Hyvärinen i Storvreta, men jag hade fel. Redan i första omgången blev jag varse hur fel jag hade...