Skriv ut denna sida
Martin Riverfields julskiva "A Country Rockin' Christmas" (Foto: Pär Dahlerus) Martin Riverfields julskiva "A Country Rockin' Christmas" (Foto: Pär Dahlerus)

Recension: Martin Riverfield & the Wheels of Fortune rockar in julen

2019-12-12 - 20:29

Martin Riverfield, eller Engström som han heter egentligen och hans band The Wheels of Fortune featuring Annsofie Lindström, har nyligen släppt albumet A Country Rockin' Christmas.

 

Albumet innehåller 12 stämningsfulla jullåtar inspelade åren 2016 till 2019. Martin Engström är involverad som textförfattare och/eller kompositör till alla låtar utom den i mitt tycke ganska onödiga klassikern O Holy Night. Vilken känns lite uttjatad och det finns redan så många fina versioner av den. Dessutom passar den inte heller så bra ihop med Engströms låtar. I mitt tycke hade albumet blivit mer enhetligt utan den.

 

Två låtar är på svenska och resten på engelska. Det funkar, men det hade kanske varit bättre att lägga de två som bonusspår i slutet av skivan. I övrigt tycker jag mycket om albumet. Det innehåller
bra kompositioner både på engelska och svenska. Benämningen country-rock används inte så ofta, men här finns både country, rock och rockabilly i en skön blandning, så det passar bra.

 

Jag kommer ibland att tänka på Jerry Williams när jag lyssnar på Martin Engströms sång, både låtarna och stilen skulle dessutom passat Jerka utmärkt. Det känns fräscht och lite befriande med nya jullåtar, som det dessutom går bra att lyssna på när det inte är jul. Avslutande New Years Day i ett skönt gungande bluegrass-tempo blir min personliga favorit från albumet.

 

Mitt betyg blir 7/10

 

Pär Dahlerus
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: I februari detta år släppte för mig helt okände singer/songwritern Jonas Snitt singeln ”When I Wake Up” en låt som fastnar redan efter två lyssningar.

Recension: Titeln på Amanda Ginsburgs nya album är, I det lilla händer det mesta. En titel som faktiskt beskriver Amandas vardagliga texter riktigt bra.

Recension: The Northern Belle har i dagarna släppt sitt tredje album, We Wither, We Bloom på den norska bolaget Die With Your Boots On.

Recension: Goda tider rullar in är titeln på Nisse Hellbergs nya album som släpps på fredag 28 augusti.

Recension: Med den förra plattan "Nya vägar" gjorde Freddie Nyström blues med svenska texter. En verkligen lyckad utmaning. Nu är han på väg igen med albumet som heter just det "På väg igen".

Recension: Det amerikanska bandet the Mommyheads har i dagarna släppt sitt nya album med den kaxiga titeln ”New Kings of Pop”.

Recension: Det är glädjande att det görs och släpps så mycket bra ny musik. Det är också en tröst för oss musikälskare eftersom pandemin i stort sett slagit ut all livemusik.

Recension: På fredag, 24 juli, släpps äntligen Courtney Marie Andrews nya album "Old Flowers". Albumet skulle ha släppts redan i början av juni, men beroende på den rådande situationen med pandemin flyttades releasen fram. 

Recension: Greg Copeland som nu är 74 år släppte sitt debutalbum redan 1982. Han fick då, inte den uppmärksamhet eller den uppbackning från sitt dåvarande skivbolag som han kanske borde ha fått. Det gjorde att han lämnade musikbranchen.

Recension: Falu-sonen Mattias Lies skivdebuterade redan 2006. I dagarna har han släppt sitt femte album som han kallar Highs & Lows.