Skriv ut denna sida
Martin Riverfields julskiva "A Country Rockin' Christmas" (Foto: Pär Dahlerus) Martin Riverfields julskiva "A Country Rockin' Christmas" (Foto: Pär Dahlerus)

Recension: Martin Riverfield & the Wheels of Fortune rockar in julen

2019-12-12 - 20:29

Martin Riverfield, eller Engström som han heter egentligen och hans band The Wheels of Fortune featuring Annsofie Lindström, har nyligen släppt albumet A Country Rockin' Christmas.

 

Albumet innehåller 12 stämningsfulla jullåtar inspelade åren 2016 till 2019. Martin Engström är involverad som textförfattare och/eller kompositör till alla låtar utom den i mitt tycke ganska onödiga klassikern O Holy Night. Vilken känns lite uttjatad och det finns redan så många fina versioner av den. Dessutom passar den inte heller så bra ihop med Engströms låtar. I mitt tycke hade albumet blivit mer enhetligt utan den.

 

Två låtar är på svenska och resten på engelska. Det funkar, men det hade kanske varit bättre att lägga de två som bonusspår i slutet av skivan. I övrigt tycker jag mycket om albumet. Det innehåller
bra kompositioner både på engelska och svenska. Benämningen country-rock används inte så ofta, men här finns både country, rock och rockabilly i en skön blandning, så det passar bra.

 

Jag kommer ibland att tänka på Jerry Williams när jag lyssnar på Martin Engströms sång, både låtarna och stilen skulle dessutom passat Jerka utmärkt. Det känns fräscht och lite befriande med nya jullåtar, som det dessutom går bra att lyssna på när det inte är jul. Avslutande New Years Day i ett skönt gungande bluegrass-tempo blir min personliga favorit från albumet.

 

Mitt betyg blir 7/10

 

Pär Dahlerus
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: Uppsalanyheters musikskribent Pär Dahlerus har lyssnat på fyra nysläppta skivor från norska artister och gör här en sammanfattande recension med betyg för var och en av dessa.

Recension: Uppsalanyheters musikskribent Pär Dahlerus har lyssnat på fyra nysläppta skivor från norska artister och gör här en sammanfattande recension med betyg för var och en av dessa.

Recension: Mikael Ramel har tillsammans med sitt rutinerade band bestående av Kenny Håkansson på elgitarr, Göran Lagerberg på bas, Mats Öberg på klaviatur, stämsång, såg och munspel och Benna Sörman på trummor, Cajun och sångstämmor släppt ett live-album som de kallar The bäst band - Lajv 2019.

Recension: Det går bra för Good Harvest nu, och det förtjänar de med all rätt. I förra veckan gjorde de ett bejublat framträdande i tv-programmet På Spåret tillsammans med Mando Diao. I morgon, fredag 7 februari, släpper de sitt andra studioalbum, Dream of June och drömma om juni kan man verkligen göra med det här albumet som ett "soundtrack".

Recension: På fredag 24 januari släpper Favorite Hippies sitt tredje album som de kallar Northern Skies, Uppsalanyheters skribent Pär Dahlerus har lyssnat på albumet.

Recension: Hans "Ludde" Ludvigsson spelade in sin senaste skiva "Brooklyn" i USA tillsammans med amerikanska musiker. På Luciadagen står han värd för en Light of Day i Jönköping, en välgörenhetskonsert för sjukdomen Parkinson.

Recension: Det svenska bandet Mudfish bildades redan 1997. Dock har det varit tyst ganska länge om bandet och nu har de äntligen efter mer än 20 år släppt sitt självbetitlade album.

Recension: Den begåvade pianisten Joel Lyssarides har nyligen släppt sitt andra album "A better place" som är en värdig uppföljare till förra årets mästerverk "Dreamer".

Recension: Det råder väl inga större tvivel om var Hellsingland Underground har sina rötter, i Hälsingland förstås. Bandet som bildades redan 2006 släppte sitt femte album för ett tag sedan.

Recension: För ungefär ett år sedan släppte Lars Bygdén sitt mästerverk Dark Companion, jag gav det högsta betyg 10/10 och utnämde det till ett av 2018 års bästa album (se länk efter denna artikel).