Skriv ut denna sida
Wilder Woods debutalbum. (Foto: Pär Dahlerus) Wilder Woods debutalbum. (Foto: Pär Dahlerus)

Recension: Fin debut av Wilder Woods

2019-08-28 - 00:27

Wilder Woods självbetitlade album är en debut, men ändå inte, för artisten som döljer sig bakom namnet.

 

Wilder Woods är nämligen ett artistnamn eller alias för den snart 39-årige artisten Bear Rinehart. Efter 15 år tillsammans med bandet Needtobreathe tar han nya musikaliska vägar. Inspirerad av att vara familjefar och av sina söner Wilder (3 år) och Woods (1 år) har Rinehart skapat sitt nya alter ego och det nya albumet Wilder Woods.

 

Albumet är inspelat live i studio i Nashville och producerat av Gabe Simon. Musiken är en mix av gammalt och nytt. Det finns tydliga soulinfluenser i Wilder Woods annars ganska R&B baserade pop. Han har en fantastiskt fin och kraftfull röst som verkligen präglar albumet. Rösten känns väldigt central.

 

Wilder Woods har gjort ett fint album som, i mina öron, hade kunnat vara ännu bättre om han hade tagit tillvara på soulkänslan ännu mer istället för den moderna R&B:n.

 

Mitt betyg blir 7/10

 

Pär Dahlerus
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Taggad under recension, wilder woods

Recension: Rag-And-Bone med rötterna i Skåne har nyligen släppt sitt fjärde album, How long is the dark?

Recension: I nästa vecka, den 27 september, släpper rockpoeten Anders F Rönnblom sitt 27:e studioalbum. Han kallar det för Blärk! - Nya Fosterlandssånger.

Recension: På fredag 6 september släpper Slowman sitt nya album "En romantisk idiot". Uppsalanyheters skribent Pär Dahlerus har lyssnat på albumet samt fått en pratstund inför skivsläppet med Svante "Slowman" Törngren.

Recension: Lars Brundins andra album, Kostymer, släpptes den 30 augusti. För några dagar sedan hade jag inte hört talas om Lars Brundin. Redan det smakfulla omslaget bådade gott, samt att skivan är utgiven på Rootsys label, en kvalitetsstämpel i sig.

Recension: Robert Randolph & The Family Band har nyligen släppt albumet Brighter Days. Ett album fullt med soul, funk och blues kryddad av en stor nypa gospel.

Recension: Gitarristen Freddie Nyström har tillsammans med sin kvartett nyligen släppt albumet Nya vägar med blues på svenska.

Recension: Förra sommaren uppträdde faktiskt Dylan Earl två gånger i Uppsala. Först öppnade han som duo till Good Harvest sedan återkom han med sitt band och värmde upp Parksnäckans publik inför Doug Seegers uppträdande.

Recension: Faris Nourallah är nog för de flesta ett okänt namn, så var det även för mig innan jag fick ett exemplar av den senaste utgivna musiken på albumet Minus One.

Recension: Den sedan 2001 i Sverige bosatta senegalesiske koraspelaren Lamine Cissokho har nyligen släppt sitt fjärde soloalbum.

Recension: Den israeliska världsbasisten Avishai Cohen har nyligen släppt sitt 17:e album som bandledare. Albumet som heter Arvoles är inspelat i svenska Nilento studios. En studio som kommit att bli en favoritstudio för Cohen.