Skriv ut denna sida
Wilder Woods debutalbum. (Foto: Pär Dahlerus) Wilder Woods debutalbum. (Foto: Pär Dahlerus)

Recension: Fin debut av Wilder Woods

2019-08-28 - 00:27

Wilder Woods självbetitlade album är en debut, men ändå inte, för artisten som döljer sig bakom namnet.

 

Wilder Woods är nämligen ett artistnamn eller alias för den snart 39-årige artisten Bear Rinehart. Efter 15 år tillsammans med bandet Needtobreathe tar han nya musikaliska vägar. Inspirerad av att vara familjefar och av sina söner Wilder (3 år) och Woods (1 år) har Rinehart skapat sitt nya alter ego och det nya albumet Wilder Woods.

 

Albumet är inspelat live i studio i Nashville och producerat av Gabe Simon. Musiken är en mix av gammalt och nytt. Det finns tydliga soulinfluenser i Wilder Woods annars ganska R&B baserade pop. Han har en fantastiskt fin och kraftfull röst som verkligen präglar albumet. Rösten känns väldigt central.

 

Wilder Woods har gjort ett fint album som, i mina öron, hade kunnat vara ännu bättre om han hade tagit tillvara på soulkänslan ännu mer istället för den moderna R&B:n.

 

Mitt betyg blir 7/10

 

Pär Dahlerus
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Taggad under recension, wilder woods

Recencion: Safari Season som består av Lars Ryen på sång och Anders Lindgren på gitarr och keyboards har i dagarna släppt en fyra-spårs CD-EP. De har också hjälp av Daniel Gullö på bas, trummor, Keyboards och gitarr.

Recension: Lena Swanberg har precis släppt sitt album Sing me the news. Ett spännande album med lite svårkategoriserad musik.

Recension: American Aquarium släppte nyligen sitt album Lamentations. Ett album som vinner i längden även om det ännu inte riktigt lyft hela vägen för min del...

Recension: Det talas ofta om årets bästa album. Jason Isbell och hans band the 400 Unit med albumet Reunions, som släpps på fredag den 15 maj, aspirerar på titeln enligt min bedömning. Fast det är klart, inte ens halva detta olycksaliga år har passerat ännu och det är kanske bäst att vara försiktig.

Recension: New Dime Collectors är ett band som bildades i Skåne 2016. Bandets fyra medlemmar har lite olika musikaliska bakgrunder. Vilket ger deras musik en speciell krydda.

Recension: De tre artisterna och låtskrivarna Lynne Hanson, Jono Manson och Dave Greaves har nyligen släppt varsitt album av genomgående hög kvalité. Enligt min mening förtjänar de alla tre att uppmärksammas mer, för ingen av dem är nog så värst kända för en bredare publik. Lyssna på deras musik så har ni chans att upptäcka några riktiga guldkorn.

Recension: När Pelle Ekerstam tidigare släppt musik på engelska har han gjort det under sitt alter ego A Beautiful Friend.

Recension: I september 2019 släppte Anders F. Rönnblom sitt förra album, Blärk! - Nya Fosterlandssånger. På fredag 24 april kommer uppföljaren Blärk! – Ballader och Mysterier. En uppföljare så stark att det är frågan om den inte överträffar den förra utgivningen.

Recension: Malla Motel är Mats Ronanders nya album som släpps idag, den 3 april.

Recension: Kanadensiska Basia Bulat, med rötter från Polen, har nyligen släppt sitt femte album, Are you in love? En fråga som hon kanske ställde till sig själv, när hon för en tid sedan hittade kärleken igen.