Skriv ut denna sida
Martin Riverfields nya skiva får "godkänt" (Foto: Pär Dahlerus) Martin Riverfields nya skiva får "godkänt" (Foto: Pär Dahlerus)

Recension: Martin Riverfield and the Wheels of Fortune - Don't it make you wanna dance

2019-06-04 - 21:14

Martin Engström som han egentligen heter spelade bas i John Lindberg trio i nio år. Som Martin Riverfield tillsammans med sitt band The Wheels of Fortune har han nyligen släppt sitt tredje album sedan 2013.

 

Albumet som heter Don't it make you wanna dance består av 11 låtar med en stor nypa country i anrättningen men även en hel del rock. Låtarna är en blandning av egna kompositioner och några covers. Bland annat har de gjort en tolkning och country-aktig version av ABBAs Dancing Queen.

 

Martin Engström/Riverfield har en skön sångröst, produktionen är snygg och musiken välspelad, men jag saknar något. Kanske det är lite för välpolerat. Det blir definitivt både mer nerv och orginellt när Martin sjunger på svenska, som han gör på skivans sista spår "Finns det någon däruppe".

 

Många svenska artister skulle vinna på att våga göra sin musik på svenska. Jag tror att Martin är en av dem, även om hans uttal på engelska är riktigt bra så blir det mycket mer personligt på svenska.

 

Mitt betyg blir 6/10

 

Pär Dahlerus
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: Malla Motel är Mats Ronanders nya album som släpps idag, den 3 april.

Recension: Kanadensiska Basia Bulat, med rötter från Polen, har nyligen släppt sitt femte album, Are you in love? En fråga som hon kanske ställde till sig själv, när hon för en tid sedan hittade kärleken igen.

Recension: Den begåvade gitarristen Sonny Landreth har nyligen släppt sitt album Blacktop Run. Albumet är Landreths elfte studioalbum sedan debuten 1992.

Recension: Conny Bloom har i dagarna släppt sitt andra album med texter på svenska. "Game! Set! Bloom!" som är en mer än värdig uppföljare till albumet "Fullt upp" som kom 2016.

Recension: Lisa Montans album Fossiler är ett bedövande vackert album med musik som berör.

Recension: Systrarna Laura och Lydia Rogers från Alabama har en tioårig skivkarriär bakom sig. Nyligen har de släppt sitt fjärde album Saturn Return.

Recension: För ett par år sedan släppte den i Stockholm bosatte amerikanen Allen Finney sitt förra album som jag gav ett högt betyg i Uppsalanyheter. Nyligen har han släppt uppföljaren "In a Blue Frame" och mina förväntningar är förstås höga efter det fina "Salt breeze with kites".

Recension: Dansken Thorbjørn Risager har ett 10-tal album i ryggen. Tillsammans med sitt band The Black Tornado turnerar han flitigt och har uppträtt i 21 olika länder och har mer än tusen konserter på sin meritlista.

Recension: De två banden Bluesblocket och Micke Japp har en gemensam nämnare nämligen sångaren och textförfattaren Mats Zetterberg.

Recension: Det lilla skivbolaget Sound Asleep Records som drivs av Jerker Emanuelson i Vara firade 25 år förra året. Då gav de ut den elfte samlingen av Hit The Hay.