Skriv ut denna sida
Charlee Porters nyligen släppta cd. (Foto: Pär Dahlerus) Charlee Porters nyligen släppta cd. (Foto: Pär Dahlerus)

Recension: Americana med mersmak av Charlee Porter

2018-12-18 - 02:35

Charlee Porter har nyligen släppt en EP med skön country-baserad Americana.

 

Namnet Charlee Porter kan få vem som helst att tro att det rör sig om en sångerska från det stora landet i väst. Charlee är ett artistnamn men Porter är ett riktigt släktnamn. Numera heter hon Maria Bergkvist. Den Stockholmsbaserade artisten släppte senast ett, i Europa och framförallt England, hyllat album för tio år sedan. Efter det har det varit tyst om henne.

 

Nyligen har Charlee Porter släppt en mycket lovande fyra-spårs EP "Ride With Me". Titelspåret har tydlig hitpotential och ett verkligt starkt driv. Hon har en perfekt röst för den typ av Country/Americana som ljuder ur mina högtalare. Låten är verkligen en fullträff.

Alla fyra låtarna är orginalkompositioner av Porter. De tre som följer efter "Ride With Me" är också av hög klass men når inte riktigt upp till samma nivå. Bandet låter bra och produktionen är snygg.

 

Jag hoppas att vi snart får höra mer av Charlee Porter. De fyra utmärkta låtarna ger verkligen mersmak. Här har vi alltså en Stockhomsbaserad artist av internationell standard som borde vara ett intressant namn för festivalen Stockholm Americana som går av stapeln i juni. Ett litet tips till arrangörerna kanske.

 

Mitt betyg blir 8/10 för denna aptitretande EP.

 

Pär Dahlerus
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: På fredag, 24 juli, släpps äntligen Courtney Marie Andrews nya album "Old Flowers". Albumet skulle ha släppts redan i början av juni, men beroende på den rådande situationen med pandemin flyttades releasen fram. 

Recension: Greg Copeland som nu är 74 år släppte sitt debutalbum redan 1982. Han fick då, inte den uppmärksamhet eller den uppbackning från sitt dåvarande skivbolag som han kanske borde ha fått. Det gjorde att han lämnade musikbranchen.

Recension: Falu-sonen Mattias Lies skivdebuterade redan 2006. I dagarna har han släppt sitt femte album som han kallar Highs & Lows.

Recension: På själva midsommaraftonen har Bob Dylan släppt en ny skiva. Det är hans första skiva med nyskrivna låtar på åtta år.

Recension: När jag recenserade ett tidigare album av Martin Riverfield (Engström) and the Wheels of Fortune, önskade jag att de skulle göra ett album på svenska.

Recension: För en tid sedan fick jag en skiva från Norge med artisten Harald Thune. Dessförinnan ett för mig okänt namn, men när jag började lyssna häpnade jag direkt. Det lät ju så fantastiskt bra.

Recension: Maple & Rye kallar sig själva en folk inspirerad indie-pop grupp.

Recencion: Safari Season som består av Lars Ryen på sång och Anders Lindgren på gitarr och keyboards har i dagarna släppt en fyra-spårs CD-EP. De har också hjälp av Daniel Gullö på bas, trummor, Keyboards och gitarr.

Recension: Lena Swanberg har precis släppt sitt album Sing me the news. Ett spännande album med lite svårkategoriserad musik.

Recension: American Aquarium släppte nyligen sitt album Lamentations. Ett album som vinner i längden även om det ännu inte riktigt lyft hela vägen för min del...