Skriv ut denna sida
Israel Nash nya album "Lifted" (Foto: Pär Dahlerus) Israel Nash nya album "Lifted" (Foto: PĂ€r Dahlerus)

Release 27 juli - Israel Nash "Lifted"

2018-07-27 - 01:21

Israel Nash har spelat in sitt nya album "Lifted" i sin egna studio i Dripping Springs, Texas.

 

Albumet Àr Israel Nash femte studioalbum. Han fortsÀtter tillsammans med sina musiker att skapa storslagna landskap av musik med massor av ljud och instrument. "Lifted" innehÄller Àven sÄ kallade "field recordings" med grodor som kvÀker, trumspel pÄ en vattentank samt ljudet frÄn en skallerorm som kom med pÄ ett hörn.

 

Musiken har rört sig Ànnu ett steg bort frÄn den mer traditionella Americana-rocken. Lite pÄ gott och ont kanske. Om man inte ger sig tid att lyssna ordentligt pÄ en bra anlÀggning, finns det risk att ljudvÀggen flyter ihop lite. Lyssnar man dÀremot noga och de olika ljuden och instrumenten utkristalliserar sig sÄ kommer belöningen till slut.

 

Det lÄter lite som ett psykedeliskt Beach Boys, med stÀmsÄng och svulstiga arrangemang. PÄ skivan stÄr det "File under: Hippie Spiritual". Det tar lite tid att ta till sig albumet, som blir bÀttre och bÀttre med antalet lyssningar. Ljudbilden Àr spÀnnande och storslagen och vÀxer fram efterhand.

 

Israel Nash Àr en personlig favorit, trots detta och Àven fast albumet vÀxer med tiden nÄr det inte riktigt upp till hans tidigare produktion. Mitt betyg stannar vid 7/10, som ju inte alls Àr ett dÄligt betyg.

 

 

 

PĂ€r Dahlerus
Den hÀr e-postadressen skyddas mot spambots. Du mÄste tillÄta JavaScript för att se den.

Recension: Malla Motel Àr Mats Ronanders nya album som slÀpps idag, den 3 april.

Recension: Kanadensiska Basia Bulat, med rötter frÄn Polen, har nyligen slÀppt sitt femte album, Are you in love? En frÄga som hon kanske stÀllde till sig sjÀlv, nÀr hon för en tid sedan hittade kÀrleken igen.

Recension: Den begÄvade gitarristen Sonny Landreth har nyligen slÀppt sitt album Blacktop Run. Albumet Àr Landreths elfte studioalbum sedan debuten 1992.

Recension: Conny Bloom har i dagarna slÀppt sitt andra album med texter pÄ svenska. "Game! Set! Bloom!" som Àr en mer Àn vÀrdig uppföljare till albumet "Fullt upp" som kom 2016.

Recension: Lisa Montans album Fossiler Àr ett bedövande vackert album med musik som berör.

Recension: Systrarna Laura och Lydia Rogers frÄn Alabama har en tioÄrig skivkarriÀr bakom sig. Nyligen har de slÀppt sitt fjÀrde album Saturn Return.

Recension: För ett par Är sedan slÀppte den i Stockholm bosatte amerikanen Allen Finney sitt förra album som jag gav ett högt betyg i Uppsalanyheter. Nyligen har han slÀppt uppföljaren "In a Blue Frame" och mina förvÀntningar Àr förstÄs höga efter det fina "Salt breeze with kites".

Recension: Dansken ThorbjÞrn Risager har ett 10-tal album i ryggen. Tillsammans med sitt band The Black Tornado turnerar han flitigt och har upptrÀtt i 21 olika lÀnder och har mer Àn tusen konserter pÄ sin meritlista.

Recension: De tvÄ banden Bluesblocket och Micke Japp har en gemensam nÀmnare nÀmligen sÄngaren och textförfattaren Mats Zetterberg.

Recension: Det lilla skivbolaget Sound Asleep Records som drivs av Jerker Emanuelson i Vara firade 25 Är förra Äret. DÄ gav de ut den elfte samlingen av Hit The Hay.