Skriv ut denna sida
Israel Nash nya album "Lifted" (Foto: Pär Dahlerus) Israel Nash nya album "Lifted" (Foto: PĂ€r Dahlerus)

Release 27 juli - Israel Nash "Lifted"

2018-07-27 - 01:21

Israel Nash har spelat in sitt nya album "Lifted" i sin egna studio i Dripping Springs, Texas.

 

Albumet Àr Israel Nash femte studioalbum. Han fortsÀtter tillsammans med sina musiker att skapa storslagna landskap av musik med massor av ljud och instrument. "Lifted" innehÄller Àven sÄ kallade "field recordings" med grodor som kvÀker, trumspel pÄ en vattentank samt ljudet frÄn en skallerorm som kom med pÄ ett hörn.

 

Musiken har rört sig Ànnu ett steg bort frÄn den mer traditionella Americana-rocken. Lite pÄ gott och ont kanske. Om man inte ger sig tid att lyssna ordentligt pÄ en bra anlÀggning, finns det risk att ljudvÀggen flyter ihop lite. Lyssnar man dÀremot noga och de olika ljuden och instrumenten utkristalliserar sig sÄ kommer belöningen till slut.

 

Det lÄter lite som ett psykedeliskt Beach Boys, med stÀmsÄng och svulstiga arrangemang. PÄ skivan stÄr det "File under: Hippie Spiritual". Det tar lite tid att ta till sig albumet, som blir bÀttre och bÀttre med antalet lyssningar. Ljudbilden Àr spÀnnande och storslagen och vÀxer fram efterhand.

 

Israel Nash Àr en personlig favorit, trots detta och Àven fast albumet vÀxer med tiden nÄr det inte riktigt upp till hans tidigare produktion. Mitt betyg stannar vid 7/10, som ju inte alls Àr ett dÄligt betyg.

 

 

 

PĂ€r Dahlerus
Den hÀr e-postadressen skyddas mot spambots. Du mÄste tillÄta JavaScript för att se den.

Recension: Det Àr glÀdjande att det görs och slÀpps sÄ mycket bra ny musik. Det Àr ocksÄ en tröst för oss musikÀlskare eftersom pandemin i stort sett slagit ut all livemusik.

Recension: PĂ„ fredag, 24 juli, slĂ€pps Ă€ntligen Courtney Marie Andrews nya album "Old Flowers". Albumet skulle ha slĂ€ppts redan i början av juni, men beroende pĂ„ den rĂ„dande situationen med pandemin flyttades releasen fram. 

Recension: Greg Copeland som nu Ă€r 74 Ă„r slĂ€ppte sitt debutalbum redan 1982. Han fick dĂ„, inte den uppmĂ€rksamhet eller den uppbackning frĂ„n sitt dĂ„varande skivbolag som han kanske borde ha fĂ„tt. Det gjorde att han lĂ€mnade musikbranchen.

Recension: Falu-sonen Mattias Lies skivdebuterade redan 2006. I dagarna har han slÀppt sitt femte album som han kallar Highs & Lows.

Recension: PĂ„ sjĂ€lva midsommaraftonen har Bob Dylan slĂ€ppt en ny skiva. Det Ă€r hans första skiva med nyskrivna lĂ„tar pĂ„ Ă„tta Ă„r.

Recension: NÀr jag recenserade ett tidigare album av Martin Riverfield (Engström) and the Wheels of Fortune, önskade jag att de skulle göra ett album pÄ svenska.

Recension: För en tid sedan fick jag en skiva frÄn Norge med artisten Harald Thune. Dessförinnan ett för mig okÀnt namn, men nÀr jag började lyssna hÀpnade jag direkt. Det lÀt ju sÄ fantastiskt bra.

Recension: Maple & Rye kallar sig sjÀlva en folk inspirerad indie-pop grupp.

Recencion: Safari Season som bestÄr av Lars Ryen pÄ sÄng och Anders Lindgren pÄ gitarr och keyboards har i dagarna slÀppt en fyra-spÄrs CD-EP. De har ocksÄ hjÀlp av Daniel Gullö pÄ bas, trummor, Keyboards och gitarr.

Recension: Lena Swanberg har precis slĂ€ppt sitt album Sing me the news. Ett spĂ€nnande album med lite svĂ„rkategoriserad musik.