Skriv ut denna sida
Eric Bibbs senaste album får högsta betyg. (Foto: Pär Dahlerus) Eric Bibbs senaste album får högsta betyg. (Foto: Pär Dahlerus)

Recension: Eric Bibb - "Migration Blues"

2017-04-06 - 03:20

Eric Bibbs nyligen släppta album "Migration Blues" är ett äkta bluesalbum från en levande legend och bluesmästare. Ett "fulländat album" enligt vår Pär Dahlerus.
 
Eric Bibb fortsätter efter en lång karriär att övertyga och göra högkvalitativ musik. Bibb har fått inspiration till "Migration Blues" från dagens flyktingströmmar och drar paralleller till den stora migrationen på tjugotalet av Afro-amerikaner från söderns USA till jobben i industristäderna i norr.


Tillsammans med Michael Jerome Browne på gitarr, banjo, mandolin, sång och triangel (!) och J. J. Milteau på munspel har Bibb skapat ett klassiskt bluesalbum. Olle Linder medverkar på två låtar, där han spelar suveränt bra, på trummor, slagverk och bas. Bibbs hustru Ulrika liksom Big Daddy Wilson gör fina sånginsatser på varsitt spår.


Eric Bibbs röst är både mjuk och rå på en gång. Hans känslosamma gitarrspel och rösten har en nedärvd själ och innehåller en hel värld av Blues. "Migration Blues" är ett äkta bluesalbum och är mer renodlad blues än många av Bibbs tidigare cirka 35 album. Bluesen har förstås alltid funnits där i grunden men har ofta blandats med till exempel soul och gospel.


Eric Bibb som var bosatt i Sverige under 70- och 80-talet har åter hittat tillbaka till Sverige. När han inte är ute och turnerar så bor han i Sörmland tillsammans med svenska hustrun Ulrika.


Jag kan inte se "Migration Blues" som något mer än ett fulländat bluesalbum som får högsta betyg av mig 10/10.

 

Pär Dahlerus
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: Rag-And-Bone med rötterna i Skåne har nyligen släppt sitt fjärde album, How long is the dark?

Recension: I nästa vecka, den 27 september, släpper rockpoeten Anders F Rönnblom sitt 27:e studioalbum. Han kallar det för Blärk! - Nya Fosterlandssånger.

Recension: På fredag 6 september släpper Slowman sitt nya album "En romantisk idiot". Uppsalanyheters skribent Pär Dahlerus har lyssnat på albumet samt fått en pratstund inför skivsläppet med Svante "Slowman" Törngren.

Recension: Lars Brundins andra album, Kostymer, släpptes den 30 augusti. För några dagar sedan hade jag inte hört talas om Lars Brundin. Redan det smakfulla omslaget bådade gott, samt att skivan är utgiven på Rootsys label, en kvalitetsstämpel i sig.

Recension: Robert Randolph & The Family Band har nyligen släppt albumet Brighter Days. Ett album fullt med soul, funk och blues kryddad av en stor nypa gospel.

Recension: Gitarristen Freddie Nyström har tillsammans med sin kvartett nyligen släppt albumet Nya vägar med blues på svenska.

Recension: Wilder Woods självbetitlade album är en debut, men ändå inte, för artisten som döljer sig bakom namnet.

Recension: Förra sommaren uppträdde faktiskt Dylan Earl två gånger i Uppsala. Först öppnade han som duo till Good Harvest sedan återkom han med sitt band och värmde upp Parksnäckans publik inför Doug Seegers uppträdande.

Recension: Faris Nourallah är nog för de flesta ett okänt namn, så var det även för mig innan jag fick ett exemplar av den senaste utgivna musiken på albumet Minus One.

Recension: Den sedan 2001 i Sverige bosatta senegalesiske koraspelaren Lamine Cissokho har nyligen släppt sitt fjärde soloalbum.