Skriv ut denna sida
Eric Bibbs senaste album får högsta betyg. (Foto: Pär Dahlerus) Eric Bibbs senaste album får högsta betyg. (Foto: Pär Dahlerus)

Recension: Eric Bibb - "Migration Blues"

2017-04-06 - 03:20

Eric Bibbs nyligen släppta album "Migration Blues" är ett äkta bluesalbum från en levande legend och bluesmästare. Ett "fulländat album" enligt vår Pär Dahlerus.
 
Eric Bibb fortsätter efter en lång karriär att övertyga och göra högkvalitativ musik. Bibb har fått inspiration till "Migration Blues" från dagens flyktingströmmar och drar paralleller till den stora migrationen på tjugotalet av Afro-amerikaner från söderns USA till jobben i industristäderna i norr.


Tillsammans med Michael Jerome Browne på gitarr, banjo, mandolin, sång och triangel (!) och J. J. Milteau på munspel har Bibb skapat ett klassiskt bluesalbum. Olle Linder medverkar på två låtar, där han spelar suveränt bra, på trummor, slagverk och bas. Bibbs hustru Ulrika liksom Big Daddy Wilson gör fina sånginsatser på varsitt spår.


Eric Bibbs röst är både mjuk och rå på en gång. Hans känslosamma gitarrspel och rösten har en nedärvd själ och innehåller en hel värld av Blues. "Migration Blues" är ett äkta bluesalbum och är mer renodlad blues än många av Bibbs tidigare cirka 35 album. Bluesen har förstås alltid funnits där i grunden men har ofta blandats med till exempel soul och gospel.


Eric Bibb som var bosatt i Sverige under 70- och 80-talet har åter hittat tillbaka till Sverige. När han inte är ute och turnerar så bor han i Sörmland tillsammans med svenska hustrun Ulrika.


Jag kan inte se "Migration Blues" som något mer än ett fulländat bluesalbum som får högsta betyg av mig 10/10.

 

Pär Dahlerus
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: Den israeliska världsbasisten Avishai Cohen har nyligen släppt sitt 17:e album som bandledare. Albumet som heter Arvoles är inspelat i svenska Nilento studios. En studio som kommit att bli en favoritstudio för Cohen.

Recension: Martin Engström som han egentligen heter spelade bas i John Lindberg trio i nio år. Som Martin Riverfield tillsammans med sitt band The Wheels of Fortune har han nyligen släppt sitt tredje album sedan 2013.

Recension: Mai Leisz skriver på skivans konvolut att hon genomgått flera förändringar. Metamorfos betyder ju just omvandling eller förändring.

Recension: Både Steve Earle och hans son Justin Townes Earle har nyligen släppt var sitt album.

Recension: Daniel Norgren har nyligen släppt sitt åttonde album, Wooh Dang. Det har hunnit gå 12 år sedan det första albumet släpptes.

Recension: Den finlandssvenske artisten Fredrik Furu har gjort ett riktigt fint popalbum. Soundet är modernt och fräscht.

Recension: På sitt första gemensamma album som de kallar Duet, får vi lyssna på mästerligt spel av Emil Ernebro på gitarr och Filip Jers på munspel.

Recension: Uppsalanyheters skribent Pär Dahlerus upptäckte nyligen äkta "outlaw-country" i Stockholm av en ren slump. Han gillade vad han hörde och det ledde till denna artikel och skivrecension.

Recension: Den 73-årige legendariska gitarristen Robin Trower har i dagarna släppt sitt nya album "Coming closer to the day".

Recension: Rustin Man eller Paul Webb som han egentligen heter har nyligen släppt sitt andra album under namnet Rustin Man. Det tog 17 år mellan de två albumen.