Skriv ut denna sida
Jack Stillwaters album "Norwegicana" (Foto: Pär Dahlerus) Jack Stillwaters album "Norwegicana" (Foto: Pär Dahlerus)

Recension: Jack Stillwater - Norwegicana

2019-05-25 - 04:22

Jack Stillwater är inte namnet på en person utan på ett norskt band. Titeln på deras senaste album, Norwegicana, avslöjar kanske vad det handlar om.

 

Jack Stillwater som består av Terje Espenes på sång och gitarr, Arne Harald Foss på trummor, Morten Huseby på gitarr och Odd Inge Rand på bas spelar Americana men är från Norge, då blir det Norwegicana förstås.

 

Av någon anledning är våra grannar i Norge väldigt duktiga på att göra Americana och Country av mycket hög kvalité. Så är även fallet med Jack Stillwater. De spelar en typ av Americana som drar sig mer emot rock än country, med något undantag. Ofta får jag lite Springsteen vibbar. Någonting i Terje Espenes röst och sätt att sjunga påminner mig om Bruce Springsteen.

 

Norwegicana är ett skönt album att lyssna till, men det sticker inte riktigt ut och jag saknar något. Lite mer energi kanske? Jag ger albumet 6/10.

 

Pär Dahlerus
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: Den begåvade gitarristen Sonny Landreth har nyligen släppt sitt album Blacktop Run. Albumet är Landreths elfte studioalbum sedan debuten 1992.

Recension: Conny Bloom har i dagarna släppt sitt andra album med texter på svenska. "Game! Set! Bloom!" som är en mer än värdig uppföljare till albumet "Fullt upp" som kom 2016.

Recension: Lisa Montans album Fossiler är ett bedövande vackert album med musik som berör.

Recension: Systrarna Laura och Lydia Rogers från Alabama har en tioårig skivkarriär bakom sig. Nyligen har de släppt sitt fjärde album Saturn Return.

Recension: För ett par år sedan släppte den i Stockholm bosatte amerikanen Allen Finney sitt förra album som jag gav ett högt betyg i Uppsalanyheter. Nyligen har han släppt uppföljaren "In a Blue Frame" och mina förväntningar är förstås höga efter det fina "Salt breeze with kites".

Recension: Dansken Thorbjørn Risager har ett 10-tal album i ryggen. Tillsammans med sitt band The Black Tornado turnerar han flitigt och har uppträtt i 21 olika länder och har mer än tusen konserter på sin meritlista.

Recension: De två banden Bluesblocket och Micke Japp har en gemensam nämnare nämligen sångaren och textförfattaren Mats Zetterberg.

Recension: Det lilla skivbolaget Sound Asleep Records som drivs av Jerker Emanuelson i Vara firade 25 år förra året. Då gav de ut den elfte samlingen av Hit The Hay.

Recension: Uppsalanyheters musikskribent Pär Dahlerus har lyssnat på fyra nysläppta skivor från norska artister och gör här en sammanfattande recension med betyg för var och en av dessa.

Recension: Uppsalanyheters musikskribent Pär Dahlerus har lyssnat på fyra nysläppta skivor från norska artister och gör här en sammanfattande recension med betyg för var och en av dessa.