Skriv ut denna sida
Jack Stillwaters album "Norwegicana" (Foto: Pär Dahlerus) Jack Stillwaters album "Norwegicana" (Foto: Pär Dahlerus)

Recension: Jack Stillwater - Norwegicana

2019-05-25 - 04:22

Jack Stillwater är inte namnet på en person utan på ett norskt band. Titeln på deras senaste album, Norwegicana, avslöjar kanske vad det handlar om.

 

Jack Stillwater som består av Terje Espenes på sång och gitarr, Arne Harald Foss på trummor, Morten Huseby på gitarr och Odd Inge Rand på bas spelar Americana men är från Norge, då blir det Norwegicana förstås.

 

Av någon anledning är våra grannar i Norge väldigt duktiga på att göra Americana och Country av mycket hög kvalité. Så är även fallet med Jack Stillwater. De spelar en typ av Americana som drar sig mer emot rock än country, med något undantag. Ofta får jag lite Springsteen vibbar. Någonting i Terje Espenes röst och sätt att sjunga påminner mig om Bruce Springsteen.

 

Norwegicana är ett skönt album att lyssna till, men det sticker inte riktigt ut och jag saknar något. Lite mer energi kanske? Jag ger albumet 6/10.

 

Pär Dahlerus
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: I nästa vecka, den 27 september, släpper rockpoeten Anders F Rönnblom sitt 27:e studioalbum. Han kallar det för Blärk! - Nya Fosterlandssånger.

Recension: På fredag 6 september släpper Slowman sitt nya album "En romantisk idiot". Uppsalanyheters skribent Pär Dahlerus har lyssnat på albumet samt fått en pratstund inför skivsläppet med Svante "Slowman" Törngren.

Recension: Lars Brundins andra album, Kostymer, släpptes den 30 augusti. För några dagar sedan hade jag inte hört talas om Lars Brundin. Redan det smakfulla omslaget bådade gott, samt att skivan är utgiven på Rootsys label, en kvalitetsstämpel i sig.

Recension: Robert Randolph & The Family Band har nyligen släppt albumet Brighter Days. Ett album fullt med soul, funk och blues kryddad av en stor nypa gospel.

Recension: Gitarristen Freddie Nyström har tillsammans med sin kvartett nyligen släppt albumet Nya vägar med blues på svenska.

Recension: Wilder Woods självbetitlade album är en debut, men ändå inte, för artisten som döljer sig bakom namnet.

Recension: Förra sommaren uppträdde faktiskt Dylan Earl två gånger i Uppsala. Först öppnade han som duo till Good Harvest sedan återkom han med sitt band och värmde upp Parksnäckans publik inför Doug Seegers uppträdande.

Recension: Faris Nourallah är nog för de flesta ett okänt namn, så var det även för mig innan jag fick ett exemplar av den senaste utgivna musiken på albumet Minus One.

Recension: Den sedan 2001 i Sverige bosatta senegalesiske koraspelaren Lamine Cissokho har nyligen släppt sitt fjärde soloalbum.

Recension: Den israeliska världsbasisten Avishai Cohen har nyligen släppt sitt 17:e album som bandledare. Albumet som heter Arvoles är inspelat i svenska Nilento studios. En studio som kommit att bli en favoritstudio för Cohen.