Skriv ut denna sida
Jack Stillwaters album "Norwegicana" (Foto: Pär Dahlerus) Jack Stillwaters album "Norwegicana" (Foto: Pär Dahlerus)

Recension: Jack Stillwater - Norwegicana

2019-05-25 - 04:22

Jack Stillwater är inte namnet på en person utan på ett norskt band. Titeln på deras senaste album, Norwegicana, avslöjar kanske vad det handlar om.

 

Jack Stillwater som består av Terje Espenes på sång och gitarr, Arne Harald Foss på trummor, Morten Huseby på gitarr och Odd Inge Rand på bas spelar Americana men är från Norge, då blir det Norwegicana förstås.

 

Av någon anledning är våra grannar i Norge väldigt duktiga på att göra Americana och Country av mycket hög kvalité. Så är även fallet med Jack Stillwater. De spelar en typ av Americana som drar sig mer emot rock än country, med något undantag. Ofta får jag lite Springsteen vibbar. Någonting i Terje Espenes röst och sätt att sjunga påminner mig om Bruce Springsteen.

 

Norwegicana är ett skönt album att lyssna till, men det sticker inte riktigt ut och jag saknar något. Lite mer energi kanske? Jag ger albumet 6/10.

 

Pär Dahlerus
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: Uppsalanyheters musikskribent Pär Dahlerus har lyssnat på fyra nysläppta skivor från norska artister och gör här en sammanfattande recension med betyg för var och en av dessa.

Recension: Uppsalanyheters musikskribent Pär Dahlerus har lyssnat på fyra nysläppta skivor från norska artister och gör här en sammanfattande recension med betyg för var och en av dessa.

Recension: Mikael Ramel har tillsammans med sitt rutinerade band bestående av Kenny Håkansson på elgitarr, Göran Lagerberg på bas, Mats Öberg på klaviatur, stämsång, såg och munspel och Benna Sörman på trummor, Cajun och sångstämmor släppt ett live-album som de kallar The bäst band - Lajv 2019.

Recension: Det går bra för Good Harvest nu, och det förtjänar de med all rätt. I förra veckan gjorde de ett bejublat framträdande i tv-programmet På Spåret tillsammans med Mando Diao. I morgon, fredag 7 februari, släpper de sitt andra studioalbum, Dream of June och drömma om juni kan man verkligen göra med det här albumet som ett "soundtrack".

Recension: På fredag 24 januari släpper Favorite Hippies sitt tredje album som de kallar Northern Skies, Uppsalanyheters skribent Pär Dahlerus har lyssnat på albumet.

Recension: Martin Riverfield, eller Engström som han heter egentligen och hans band The Wheels of Fortune featuring Annsofie Lindström, har nyligen släppt albumet A Country Rockin' Christmas.

Recension: Hans "Ludde" Ludvigsson spelade in sin senaste skiva "Brooklyn" i USA tillsammans med amerikanska musiker. På Luciadagen står han värd för en Light of Day i Jönköping, en välgörenhetskonsert för sjukdomen Parkinson.

Recension: Det svenska bandet Mudfish bildades redan 1997. Dock har det varit tyst ganska länge om bandet och nu har de äntligen efter mer än 20 år släppt sitt självbetitlade album.

Recension: Den begåvade pianisten Joel Lyssarides har nyligen släppt sitt andra album "A better place" som är en värdig uppföljare till förra årets mästerverk "Dreamer".

Recension: Det råder väl inga större tvivel om var Hellsingland Underground har sina rötter, i Hälsingland förstås. Bandet som bildades redan 2006 släppte sitt femte album för ett tag sedan.