Skriv ut denna sida
Jack Stillwaters album "Norwegicana" (Foto: Pär Dahlerus) Jack Stillwaters album "Norwegicana" (Foto: Pär Dahlerus)

Recension: Jack Stillwater - Norwegicana

2019-05-25 - 04:22

Jack Stillwater är inte namnet på en person utan på ett norskt band. Titeln på deras senaste album, Norwegicana, avslöjar kanske vad det handlar om.

 

Jack Stillwater som består av Terje Espenes på sång och gitarr, Arne Harald Foss på trummor, Morten Huseby på gitarr och Odd Inge Rand på bas spelar Americana men är från Norge, då blir det Norwegicana förstås.

 

Av någon anledning är våra grannar i Norge väldigt duktiga på att göra Americana och Country av mycket hög kvalité. Så är även fallet med Jack Stillwater. De spelar en typ av Americana som drar sig mer emot rock än country, med något undantag. Ofta får jag lite Springsteen vibbar. Någonting i Terje Espenes röst och sätt att sjunga påminner mig om Bruce Springsteen.

 

Norwegicana är ett skönt album att lyssna till, men det sticker inte riktigt ut och jag saknar något. Lite mer energi kanske? Jag ger albumet 6/10.

 

Pär Dahlerus
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: Greg Copeland som nu är 74 år släppte sitt debutalbum redan 1982. Han fick då, inte den uppmärksamhet eller den uppbackning från sitt dåvarande skivbolag som han kanske borde ha fått. Det gjorde att han lämnade musikbranchen.

Recension: Falu-sonen Mattias Lies skivdebuterade redan 2006. I dagarna har han släppt sitt femte album som han kallar Highs & Lows.

Recension: På själva midsommaraftonen har Bob Dylan släppt en ny skiva. Det är hans första skiva med nyskrivna låtar på åtta år.

Recension: När jag recenserade ett tidigare album av Martin Riverfield (Engström) and the Wheels of Fortune, önskade jag att de skulle göra ett album på svenska.

Recension: För en tid sedan fick jag en skiva från Norge med artisten Harald Thune. Dessförinnan ett för mig okänt namn, men när jag började lyssna häpnade jag direkt. Det lät ju så fantastiskt bra.

Recension: Maple & Rye kallar sig själva en folk inspirerad indie-pop grupp.

Recencion: Safari Season som består av Lars Ryen på sång och Anders Lindgren på gitarr och keyboards har i dagarna släppt en fyra-spårs CD-EP. De har också hjälp av Daniel Gullö på bas, trummor, Keyboards och gitarr.

Recension: Lena Swanberg har precis släppt sitt album Sing me the news. Ett spännande album med lite svårkategoriserad musik.

Recension: American Aquarium släppte nyligen sitt album Lamentations. Ett album som vinner i längden även om det ännu inte riktigt lyft hela vägen för min del...

Recension: Det talas ofta om årets bästa album. Jason Isbell och hans band the 400 Unit med albumet Reunions, som släpps på fredag den 15 maj, aspirerar på titeln enligt min bedömning. Fast det är klart, inte ens halva detta olycksaliga år har passerat ännu och det är kanske bäst att vara försiktig.