Fel
  • JUser: :_load: Det går inte att ladda användare med ID: 991
Skriv ut denna sida

Blogg: Moral med stort M

2013-01-19 - 23:00

Ännu en tre poängare för UIBK

 

Moral med stort M

 

Som vanligt när det är samling i Uppsala IBK så händer det något oväntat. Idag hade vi inget matchställ samt att det kändes väldigt osäkert om JG skulle dyka upp eller inte. Kakan som inte bytt klubba på cirka 100år hade dagen till ära nytt blad, ny knopp och ny linda, lindan hade legat hans väska i 10år(!). Ingen materiallirare á la Magnus Marteinsson där inte.

JG dök hur som helst upp precis innan matchstart så hans uppvärmning blev något dålig. Det kändes rätt bra i truppen trots att Hagundas otroliga DJ inte lyckades få igång musiken under uppvärmningen, en uppvärmning utan musik är som Livets Ords förmåga att hålla i en ledning, sådär.

 

Matchen då. Första perioden var som vanligt nu för tiden, brutalt dålig. Vi står på hälarna och låter Hagundas små tiki taka spanjorer rulla runt precis hur de vill. Hagunda leder mycket rättvist med 3-1 efter första.

Andra perioden är något bättre, vi går ner på folk och sätter bra press i Hagundas zon. Hagunda leder efter andra med 4-3 men vi har ändå en skön känsla inför tredje.

Tredje periodens första åtta minuter äger Hagunda och de gör rättvist 5-3. Efter det är det bara Uppsala IBK. Hagunda sjunker för djupt i vår press och slår bara ifrån sig. Vi vänder på steken och går ifrån ännu ett derby med tre stora, starka, sköna poäng!

 

Moralen i detta lag är enorm, vi har vänt åtskilliga underlägen denna säsong och vårt mål på en stabil nionde plats känns säkrad, nu drömmer vi till med om topp 7.

 

Övrigt:

  • Magnus skjuter ett hårt skott i krysset, jorå satte.
  • Gabbe måste ha sprungit 5mil idag, grymt jobb.
  • Farsan tyckte synd om Hagunda, han var nog ensam om det.
  • Kapten Helmerssons frånvaro i Hagunda märktes tydligt.
  • Hagunda vinner fortfarande serien trots noll poäng mot UIBK.

 

//Pontus Holmgren #83

 

 

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Såg att Storvreta gjort klart med fyra nya år med Henrik Stenberg, grattis Storvreta och grattis Uppsala till att vi får se honom i Fyrishov kommande fyra säsonger.

Efter den gastkramande kvartsfinalserien mot Granlo valde Storvreta norrländskt motstånd även i semifinalen i form av IBK Dalen.

Så här går det i helgen

Storvreta vs Granlo, Uppsalanyheters bloggare Pontus Holmgren har sammanställt allt du behöver veta inför kvällens kvarftsfinal mellan Storvreta och Sundsvallslaget Granlo.

Så här går det i helgen

Så här gick det i helgen